TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Aydın:

TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Aydın: -Yeni Türk Ticaret Kanununda yapılan değişiklikler, iş dünyasının taleplerinin çoğuna cevap verecek düzeyde


ANKARA (A.A) - Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi Başkanı Barış Aydın, yeni Türk Ticaret Kanununda (TTK) yapılan değişikliklerin, iş dünyasının taleplerinin çoğuna cevap verecek düzeyde olduğunu bildirdi.
     Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, yeni TTKda başta hapis cezasını öngören maddeler ile şirketlerin maliyetlerini arttıracak düzenlemeler olmak üzere pek çok maddenin iş dünyasında yarattığı rahatsızlığın dikkate alınmasının sevindirici olduğunu ifade etti.
     Yeni TTKda yapılan değişikliklerin, iş dünyasının taleplerinin çoğuna cevap verecek düzeyde olduğunu belirten Aydın, şunları kaydetti:
     Söz konusu değişiklikler bir tasarı halinde TBMM gündemine gelecek. Değişiklik öngören tasarıda en önemlisi 18 suçun cezasının hapis yerine adli ya da para cezasına çevrilmesi. Ekonomik suça hapis cezası uygulaması doğru değildi. Bizim istediğimiz ekonomik suça, ekonomik ceza verilmesiydi. Yapılan değişiklikle bu mümkün olacak. Şirketlerin bilançolarının internetten yayınlanmasıyla ilgili maddenin iptal edilmesini de çok yerinde bir karar olarak değerlendiriyoruz.
     Yapılan değişiklikler kapsamında işlem denetçiliğinin kaldırılmasının firmaların maliyetlerinin azaltılmasını sağlayacağını, şirketlerin mektup ve belgelerinde bulunacak bilgilerin sınırlandırılmasının önemli olduğunu kaydeden Aydın, şirketlerin elektronik ortamda tutacağı defterlerde noter onayının kaldırılmasını, ortakların şirketten borç almalarının yasaklanmasının belli şartlara bağlanmasını da çok önemsediklerini bildirdi.
     Aydın, tüm şirketlere internet sitesi kurma zorunluluğunun ortadan kaldırılmasının da yerinde bir karar olduğunu ifade etti.
    
     Muhabir: Recep Demir
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Aydın: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER