Tuğralar, cam üzerine altın yaldızla işlendi

Tuğralar, cam üzerine altın yaldızla işlendi -Tekirdağ Halk Eğitim Merkezinde yürütülen çalışmalarda, tuğraların cam üzerine altın yaldızla işlendiği 41 parçalık koleksiyon oluşturuldu (Görüntülü - Fotoğraflı)


TEKİRDAĞ (A.A) - Yavuz Karaduman - Tekirdağ Halk Eğitim Merkezinin "Vefa" isimli çalışması kapsamında tuğralar, cam üzerine altın yaldızla işlendi.
     Tekirdağ Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suat Aydın, AA muhabirine, yaklaşık bir yıldır geleneksel Türk el sanatlarıyla ilgili çalışma yaptıklarını söyledi.
     Atölyelerinde, altın yaldızla cam işleme sanatının önemli yer tuttuğunu belirten Aydın, "Şimdiye kadar süslemede vazo, gondol, fincan, çay ve su takımları gibi malzemeleri kullandık. Sergilediğimiz bu eserler, vatandaşın beğenisini kazandı. Hem el işçiliği hem de motiflerin geleneksel Türk el sanatlarına ait olması, bu çalışmalarımıza ilgiyi arttırdı" dedi.
    
     -"Osmanlı tuğralarını tanıtmak istedik"-
    
     Altın işlemeli camlardan oluşan bir koleksiyon oluşturmayı planladıklarını, bunun için Osmanlı tuğralarından oluşan "Vefa" isimli bir koleksiyon hazırladıklarını ifade eden Suat Aydın, şunları kaydetti:
     "Osmanlı tuğraları çok fazla ön plana çıkarılan, sergilenen ve bir koleksiyon haline getirilen eserler değildi. Bu nedenle tuğraları tanıtmak istedik. Çalışmalarımız boyunca tuğraların ne kadar muhteşem ve derinliği olan eserler olduğunun farkına vardık. Bir imza ile ne kadar çok şeyin anlatılabileceğini gördük. Tuğralar, gerçek altın yaldız ve el işçiliğiyle cama işlenmeli diye düşündük. Bununla ilgili 41 parçadan oluşan bir koleksiyon hazırlayarak vatandaşların beğenisine sunduk."
     Koleksiyon çalışmalarına devam edeceklerini bildiren Aydın, Türk kültürüne ve tarihine ait değerli eserleri konu alan koleksiyonlar hazırlayarak Türkiyenin birçok ilinde sergilemeyi planladıklarını vurguladı.
    
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Tuğralar, cam üzerine altın yaldızla işlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER