Hem hayvanat bahçesi hem tabiat parkı

Hem hayvanat bahçesi hem tabiat parkı -Gaziantep Hayvanat Bahçesi, sahip olduğu hayvan türü ve sayısı kadar doğal güzellikleri ve eşsiz manzarasıyla da dikkat çekiyor -Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Keretli: -"Şehrin stresinden,


GAZİANTEP (A.A) - Orhan Çiçek - Kaan Bozdoğan - Gaziantep Hayvanat Bahçesi, yaklaşık bin dönüm alanda barındırdığı hayvan türü ve sayısının yanı sıra doğal güzellikleriyle de ilgi görüyor.
     Dünyanın dördüncü, Avrupanın ikinci ve Türkiyenin en büyük hayvanat bahçesi konumundaki Gaziantep Hayvanat Bahçesinde, 270 türde 4 bini aşkın hayvan bulunuyor.
     Akvaryumu, havuzu, maymun ve sürüngen evi, kanatlılar için kafeslerin bulunduğu bahçede, kanguru, deve kuşu, at, deve, ceylan, geyik, dağ keçisi, karaca, fil, karınca yiyen, su aygırı, fok, Kamerun koyunu, aslan, kaplan, jaguar ve diğer hayvanlar için de ayrılmış özel bölümler yer alıyor.
     Bahçe sadece barındırdığı hayvanlarla değil doğal güzellikleri ve manzarasıyla da ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Geniş yeşil alanları ve renkli çiçekleriyle misafirlerini ağırlayan bahçe, şehrin gürültüsü ve stresinden uzaklaşmak isteyenlerin de tercih ettiği bir alan.
     İçinde hizmet binası, kafeterya ve çeşitli dinlenme alanlarının da bulunduğu bahçeyi, geçen yıl 2,5 milyon kişi ziyaret ederken, bu yıl sayının 3 milyona ulaşması hedefleniyor.
    
     -"Gözlerini ve ruhlarını dinlendiriyor"-
    
     Gaziantep Hayvanat Bahçesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Özgül Keretli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehrin stresinden, gürültüsünden bunalan insanları, nergis, yasemin ve mine çiçekleri ile çam ağaçları arasında yürüyüşe davet ettiklerini söyledi.
     Bahçede 500e yakın bitki çeşidinden oluşan küçük bir botanik bahçesi bulunduğunu belirten Keretli, "Tropik ve egzotik bitkilerimiz var. Ayrıca Akdeniz yöresine ait begonvil bitkilerini de yetiştiriyoruz" dedi.
     Barındırdığı 270 türde 4 bini aşkın hayvanla dünyanın ve Avrupanın sayılı bahçeleri arasında yer alan hayvanat bahçesinin, yeşil örtüsüyle, insanları ruhen ve bedenen dinlendirdiğine dikkati çeken Keretli, şöyle konuştu:
     "Dünyanın dört bir tarafından getirilen hayvanların bulunduğu bahçemiz, doğal bitki örtüsüyle de ilgi görüyor. Bahçede, 1960 yılında elle dikilen çam ağaçları yanında yüzlerce tür mevsimlik bitki bulunuyor. Şehrin stresinden, yoğunluğundan bunalan ziyaretçiler hem hayvanları görüyor hem de doğal bitki örtüsüyle gözlerini ve ruhlarını dinlendiriyor. İnsanlar bahçeden mutlu şekilde ayrılıyor."
     Keretli, Meksikadan getirdikleri 3 fok için özel havuz yaptıklarını ve düzenledikleri gösterilerin büyük ilgi gördüğünü ifade etti.
    
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Hem hayvanat bahçesi hem tabiat parkı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER