TÜİK Diyarbakır Bölge Müdürü Uras:

TÜİK Diyarbakır Bölge Müdürü Uras: Bölgelerin doğurganlık hızı sıralamasında 3,42 çocuk ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi ilk sırada yer aldı


DİYARBAKIR (A.A) - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Diyarbakır Bölge Müdürü M. Salih Uras, bölgelerin doğurganlık hızı sıralamasında 3,42 çocuk ile Güneydoğu Anadolu Bölgesinin ilk sırada yer aldığını bildirdi.
     Uras, yaptığı yazılı açıklamada, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) 2011 yılı verilerine göre, geçen yıl Türkiyede 1 milyon 237 bin 172, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde 209 bin 82 doğum gerçekleştiğini, bölgede Diyarbakırda 40 bin 11, Şanlıurfada ise 55 bin 744 bebeğin dünyaya geldiğini belirtti.
     Diyarbakır ve Şanlıurfanın içerisinde yer aldığı TRC2 bölgesinde geçen yıl 95 bin 755 doğum gerçekleştiğini kaydeden Uras, açıklamasında, Bölgelerin doğurganlık hızı sıralamasında 3,42 çocuk ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi ilk sırada yer aldı. Türkiyenin toplam doğurganlık hızı ise 2,2 olduğu görüldü. Buna göre bir kadının doğurgan olduğu dönem boyunca doğurabileceği ortalama çocuk sayısı Türkiye genelinde 2, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ise 3 olduğu tespit edildi dedi.
     Uras, 2011 yılında doğum yapan annelerin ortalama yaşının Türkiye genelinde 27,3, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ise 27,5 olduğunun görüldüğünü aktararak, doğum yapan annelerin en yüksek ortalama yaşının 27,9 ile İstanbul, en düşük ortalama yaş 26,4 ile Orta Anadolu Bölgesinde tespit edildiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Nurten Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber TÜİK Diyarbakır Bölge Müdürü Uras: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER