TUKDES Genel Başkan Vekili Durmuş:

TUKDES Genel Başkan Vekili Durmuş: Yenilenen kanunlarla tüketicilerin hayatında çok şey değişecek


ESKİŞEHİR (A.A) - Tüketiciyi Destekleme Derneği (TUKDES) Genel Başkan Vekili Orhan Durmuş, yenilenen kanunlarla tüketicilerin hayatında çok şeyin değişeceğini bildirdi.
     Durmuş, yaptığı yazılı açıklamada, Türk Ticaret Kanunu ve Borçlar Kanununun 1 Temmuzda yürürlüğe girdiğini anımsattı.
     Bunların yanı sıra Türk Gıda Kodeksi Tebliği, Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) sağlık ve tedavi süreçlerine yeni bir sistem getiren e-reçete ve avuç içi taraması gibi uygulamalar başlatıldığını anımsatan Durmuş, şunları kaydetti:
     1 Temmuz 2012de Türk Ticaret Kanunu ve Borçlar Kanunu değişti. Ayrıca (A) sınıfın altındaki beyaz eşyaların satışını yasaklayan Enerji Verimliliği Strateji Belgesi, Türk Gıda Kodeksi Tebliği, SGKnın sağlık ve tedavi süreçlerine yeni bir sistem getiren e-reçete uygulaması ve avuç içi taraması uygulamaları başladı. Tüketicilerin hayatında çok şey değişecek. Bu değişikliklerle otobüslerde tavuk ve horoz gibi canlı hayvan taşınamayacak. Yolcu taşımacılığında, sefer yapılamamışsa hareket saatlerinde yolcunun katlanamayacağı kadar zaman gecikmesi olursa yolcu ödediği ücreti ve varsa zararını isteyebilecek. Taksitli satış ve tüketici kredilerinde dürüst davranılmaması, haksız rekabet sayılacak. Uygulanan faiz veya vade farkı, ödemelerin nasıl yapılacağı açıklanacak. Masamızdaki ekmekten şirket yönetimine, evde beslediğimiz evcil hayvandan evimize alacağımız buzdolabına kadar çok çeşitli alanda önemli değişiklikler başlayacağını hatırlatıyor ve tüketicileri dikkatli olmaları konusunda uyarıyoruz.
    
     Muhabir: Sinan Balcıkoca
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber TUKDES Genel Başkan Vekili Durmuş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER