TÜKDES Genel Başkan Vekili Durmuş:

TÜKDES Genel Başkan Vekili Durmuş: Hakem heyetleri, özerk bir yapıda olmalı ve ombudsmanlığa bağlanmalıdır


ESKİŞEHİR (A.A) - Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Genel Başkan Vekili Orhan Durmuş, görüşe açılan Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Tasarısı Taslağına ilişkin, Hakem heyetleri, özerk bir yapıda olmalı ve ombudsmanlığa bağlanmalıdır dedi.
     Durmuş, düzenlediği basın toplantısında, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından 54 maddelik Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun adıyla yeni bir tasarı taslağı hazırlandığını anımsattı.
     Hazırlanan kanun taslağını takdirle karşıladıklarını belirten Durmuş, Yeni yasanın beklentilere cevap verebilmesi için bazı maddeler yeniden düzenlenmeli ve bazı ilaveler yapılmalıdır. Örneğin, hakem heyetleri, özerk yapıda olmalıdır. Tüm il ve ilçelerde müstakil birim olarak kendi kadrosuyla örgütlenmelidir. Hakem heyetleri, en az haftada bir toplanmalı ve özlük hakları iyileştirilmelidir diye konuştu.
     Durmuş, tüketici sorunları hakem heyetlerinin vereceği kararların sınırının, en yüksek devlet memuru maaşının yarısı kadar olması gerektiğini savunarak, şunları kaydetti:
     İllerde ombudsmanlık kurumu ve teşkilatı oluşturulmalı ve hakem heyetleri bu kuruma bağlanmalıdır. Bu kurum oluşana kadar ise var olan uygulama devam etmelidir. Tüketici mahkemelerine, tüketici örgütleri de başvurabilmelidir. Tüketici lehine verilen ve kesinleşen kararlar emsal niteliğinde olmalı, Türkiye genelinde aynı konuda işlem yapan tüm tarafları bağlamalıdır.
     Durmuş, tüketiciler için hak arama mercilerinin yakın, hak arama yollarının kısa, hak arama başvurularının da ücretsiz olması gerektiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Oktay Özden
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber TÜKDES Genel Başkan Vekili Durmuş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER