TÜKODER Eskişehir Şube Başkanı Sülahi Özalp:

TÜKODER Eskişehir Şube Başkanı Sülahi Özalp: -Tüketiciler olarak artık soyulmak, istismar edilmek ve mağdur olmak istemiyoruz


ESKİŞEHİR (A.A) - Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Eskişehir Şube Başkanı Sülahi Özalp, bankaların yıllık kredi kartı aidatı almada ısrar etmeleri halinde tüketiciler olarak yeni tedbirler alacaklarını belirterek, Tüketiciler olarak artık soyulmak, istismar edilmek ve mağdur olmak istemiyoruz dedi.
     Özalp, Valilik önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, bankaların kira alır gibi yıllık kredi kartı aidatı almaya devam ettiklerini öne sürerek, şunları kaydetti:
     Bankalar açtığımız vadesiz hesaplarda ve kullandığımız kredilerde, dosya masrafı, hesap işletim ücreti, komisyon, gider vergisi adı altında yaklaşık 40 kalem kesinti yapmaktadır. Tüketicilerden 2012 yılında sadece kredi kartı aidat ücreti adı altında haksız olarak yapılan kesinti miktarı 7 milyar 500 milyon liradır. Rekabet Kurulu, aralarında kamu bankalarınında bulunduğu 12 bankaya mevduat, kredi ve kredi kartı hizmetleri alanında Rekabetin Korunması Hakkında Kanununun Rekabeti Sınırlayıcı Anlaşma, Uyumlu Eylem ve Kararlar maddesine aykırı davranmaktan dolayı ceza yağdırdı. Bu karar bankaların aralarında anlaşarak özellikle tüketicilere verdikleri hizmetlerde tekelleşmeye gittiklerini ortaya çıkardı.
    
     -Bankalar ısrar ederse tüketici yeni tedbirler almak zorunda kalacak-
    
     Tüketici haklarının bankalar tarafından hiçe sayıldığını savunan Özalp, Tüketiciler olarak artık soyulmak, istismar edilmek ve mağdur olmak istemiyoruz diye konuştu.
     Yıllardır bankaların bizlerin sırtından büyük paralar kazandıklarını, son yıllarda yapılan açıklamalardan işletme giderlerinin yüzde 65ini vatandaştan haksız olarak tahsil ettikleri paralardan karşıladıklarını beyan etmekteyiz diyen Özalp, Ne kadar haklı olduğumuz yapılan soruşturma ve verilen cezalarla kanıtlanmıştır. Banka bir yandan bizim paramızı işleterek diğer yandan da bizden para almaya devam etmektedir. Bankalar yıllık kira alır gibi kredi kartı yıllık aidatı almakta ısrar ederse tüketici yeni tedbirler almak zorunda kalacak.
    
     Muhabir: Hicret Özkan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber TÜKODER Eskişehir Şube Başkanı Sülahi Özalp: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER