Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Satılmış: Emekliye her artış döneminde tüfe artı refah payı verilmesi istiyoruz


ADANA (A.A) - Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Satılmış Çalışkan, Emekliye her artış döneminde tüfe artı refah payı verilmesi istiyoruz dedi.
     Çalışkan, derneğin Adana Şubesini ziyaretinde yaptığı konuşmada, emeklilerin toplumun en mağdur kesimi olduğunu iddia etti.
     Emeklilerin bu sorunu aşmak için bir araya gelinmesi ve haklarını aralamaları gerektiğini belirten Çalışkan, şöyle devam etti:
     Yakın zamanda intibak düzenlemesi kapsamında kısmi bir iyileştirilme yapıldı. Bu düzenlemedeki eksiklikleri, yanlışlıkları parlamentonun kurumlarında anlattık ama yine bu şekilde çıktı. Hiç kabul etmeme gibi bir lüksümüz yok çünkü emeklimiz hakikaten mağdur durumda. Emekliye sadece tüfe artışı verilerek emeklinin aylığı kısmen dondurulmuştur. Her gün siyasilerin basa basa bağırdıkları kişi başına milli gelirimiz şu kadar arttı dediklerinden biz de pay istiyoruz. Çalışmalarımızın merkezinde bu bulunmaktadır. Emekliye her artış döneminde tüfe artı refah payı verilmesi istiyoruz. Bu hususta çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca tüm emeklileri kapsayacak bir intibak yasası istiyoruz.
     Çalışkan, Adanada ikinci bir şube açmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Volkan Kaşik - İbrahim Erikan
     Yayıncı: Anıl Bağrık
<< Önceki Haber Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER