Tunus Tarım Bakanı Bin Salemden Eskişehir

Tunus Tarım Bakanı Bin Salemden Eskişehir ziyareti


ESKİŞEHİR (A.A) - Tunus Tarım Bakanı Mohamed Bin Salem, Tunusun Ankara Büyükelçisi Mehrez Ben Rhouma ve beraberindeki heyet, Eskişehirdeki sanayicileri ziyaret etti.
     Eskişehir Girişimci Sanayici ve İş Adamları Derneğinden (EGSİAD) yapılan yazılı açıklamaya göre, kentteki iş adamlarıyla görüşmeler yapan heyet, Eskişehirin ticaret ve tarım potansiyelini yerinde inceledi.
     Hisarlar Makineyi ziyaret eden Tunus heyeti burada, Hisarlar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Fazlı Türker ve EGSİAD Genel Sekreteri Adem Özer tarafından karşılandı. Türkerden üretilen tarım makineleri hakkında bilgi alan heyet, yerli zirai aletleri inceleyerek araç siparişi verdi.
     Daha sonra EGSİADa konuk olan Tunus Tarım Bakanı Mohamed Bin Salem, burada yaptığı konuşmada, Tunusun demokrasiye geçiş konusunda önemli bir aşama kaydettiğini bildirdi.
     Yeni dönemde Tunus Devleti olarak Türkiye ile ticari ilişkileri geliştirmek istediklerini anlatan Bin Salem, Her iki ülkenin tarih bağlarını daha da güçlendirmek istiyoruz. Gördüğüm kadarıyla hem Tunus tarafı, hem de Türkiye tarafı bu bağları daha da güçlendirmek niyetinde. Biz bu bağlamda her iki ülke arasındaki işbirliğini ve ortaklığını derinleştirmek niyetindeyiz ifadelerini kullandı.
     Bin Salem, Avrupa dışındaki ülkelerden Tunusa çok sayıda yatırım geldiğini dile getirerek, Türkiyeden de ciddi yatırım gelmesini istediklerini sözlerine ekledi.
     EGSİAD Genel Sekreteri Adem Özer de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiyenin gelişen ekonomisiyle bölgesinde yükselen bir ülke olduğunu anlattı.
     Türk iş adamlarının adeta her ülkede ticari faaliyetlerde bulunduklarını bildiren Özer, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik iş birliğinin artarak süreceğini kaydetti.
     Daha sonra Türkiyenin sayılı organik elma üretiminin yapıldığı 260 dönüm araziyi gezen heyet, organik üretimi yerinde inceleme fırsatı buldu. Ardından Çifteler ilçesinde 300 dönüm patates üretimi yapan bir iş adamını ziyaret eden heyet, patates yetiştiriciliği konusunda Tunusta ortak yatırım kararı aldı.
    
     Muhabir: Sinan Balcıkoca
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Tunus Tarım Bakanı Bin Salemden Eskişehir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER