Gaziler Günü

Gaziler Günü -Zonguldak ve Alaplıda tören düzenlendi


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldak ve Alaplı ilçesinde Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.
     Zonguldak Valiliği önündeki törende, Atatürk Anıtına çelenkler konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Türkiye Muharip Gaziler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ramazan Çakal, vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar değerli bir kavram olamayacağını söyledi.
     TBMM tarafından Sakarya Meydan Muharebesinin Başkomutanı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürke, zaferin anısına 19 Eylül 1921de Mareşal rütbesi ve Gazi unvanın verildiğini hatırlatan Çakal, Birinci Dünya Savaşında, Çanakkalede, Kurtuluş Savaşında, Korede, Kıbrısta kahramanlık destanı yazdıran gazileri, şehitleri ve kahraman ordu mensuplarımızı minnetle ve şükranla anıyorum. Vatanın bütünlüğü uğrunda akan kanların hesabı mutlak suretle sorulacaktır dedi.
     Daha sonra, Zonguldak Valisi Erdal Ata ve protokol üyeleri, Gaziler Mezarlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Zonguldak Şubesini ziyaret etti.
    
     -Alaplıdaki tören-
    
     Alaplıda düzenlenen törende, Atatürk Anıtına çelenkler konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ereğli Şube Başkanı İsmet Sönmez, törende yaptığı konuşmada, Türk tarihinde altın sayfalar yazdıran gazilerin ve şehitlerin hatıralarını yüceltmenin, minnet ve şükran duygularının ifade edilmesinin milli bir görev olduğunu belirtti.
     Konuşmaların ardından öğrenciler, gazilere çiçek takdim etti.
    
     Muhabir: Kasım Sakallı - Cem Sürmeneli / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Nurhan Çorlu

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER