Turgutlu İnovasyon Temelli Kümelenme Stratejik Planı

Turgutlu İnovasyon Temelli Kümelenme Stratejik Planı


MANİSA (A.A) - Turgutlu Belediyesi tarafından Turgutlu Sanayici ve İş Adamları Derneği (TUSİAD) iştirakiyle hazırlanan, Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Turgutlu İnovasyon Temelli Kümelenme Stratejik Planının ilk odak grup toplantısı yapıldı.
     Kaymakam Nazmi Günlü, Ege Sevilen Otelde düzenlenen toplantının açılış konuşmasında, toprak ve makine sanayisinin ilçe için önemine değindi.
     Belediye Başkanı Serhat Orhan da ilçenin Egenin yükselen yıldızı olduğunu belirterek, katma değerin ve nitelikli istihdamın artırılması için firmaların Ar-Ge çalışmalarına daha fazla önem vermesi gerektiğini ifade etti.
     Tuğla ve Kiremit Sanayicileri Derneği Başkanı Gökhan Görçiz ise sektörel bir dernek olarak projenin sonuçlarını önemsediklerini kaydetti.
     TUSİAD Başkanı Arif Dik de ilçenin potansiyellerinin geliştirilmesi noktasında dernek olarak bu tür projelerde yer almaktan duydukları mutluluğu dile getirdi.
     Projeyle, Turgutluda yoğunlaşma görülen toprak ve makine-teçhizat sektörlerinde, firmalar, firmalarla üniversite ve kamu kesimi arasında yenilikçilik ve Ar-Ge temelinde iş birliğinin geliştirilmesi hedefleniyor.
    
     Muhabir: Erkan Şimşek / Emre Umurbilir
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Turgutlu İnovasyon Temelli Kümelenme Stratejik Planı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER