Turizm haftası

Turizm haftası -Ankara Valisi Yüksel: "Ankaramızın bir tek denizi eksik. Denizimiz ve kumumuz yok ama dünya insanıyla anlaşacağımız başlıklar var" -"Büyük bir heyecanla pusuya yattık. Şu an 850 bininci yolcunun geldiği Esenb


ANKARA (A.A) - Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankaranın bir tek denizinin eksik olduğunu belirterek, "Denizimiz ve kumumuz yok ama bizim dünya insanıyla anlaşacağımız, buluşacağımız başlıklar var. Ankaranın kültür ve termal turizmini yana getirmezsek bu hepimizin ayıbı olur" dedi.
     Vali Yüksel ve beraberindekiler turizm haftası etkinlikleri dolayısıyla Anıtkabiri ziyaret etti. Aslanlı Yoldan yürüyerek, Atatürkün mozolesine gelen Yüksel ve beraberindekiler, çelenk koyarak saygı duruşunda buldu.
     Ardından Misak-ı Milli Kulesine geçen Yüksel, Anıtkabir Özel Defterine şunları yazdı:
     "Büyük Atatürk, Ankara turizm pazarlarında oluşacak her türlü taleplere karşılık verebilecek potansiyele sahip bir şehir olup, gerçekleştireceği kararlı adımlarla turizm sektöründe haklı yerini mutlaka alacaktır. Muhteşem doğal zenginliği, yüzyıllar öncesinden bugünlere ulaşan tarihi ve kültürel mirası, yatırımlarındaki hızlı artışlarıyla Ankarayı yıldızı parlayan bir marka haline getireceğimiz hususunda söz veriyoruz."
     Yüksel ve beraberindekiler, daha sonra İçkale Otelde düzenlenen kokteyle katıldı.
     Buradaki konuşmasında, Dünya Turizm Örgütünün öngörülerine göre, 2017-2023 yılları arasında dünyada 1,5 milyar insanın seyahat edip 1,2 trilyon dolar harcayacağını aktaran Yüksel, Ankaranın medeniyetlerin beşiği toprakların tam ortasındaki bir kent olarak bundan ne kadar pay alacağını konuşması gerektiğini söyledi.
     Ankaranın birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını ve her ilçesinde ayrı bir zenginliği barındırdığını ifade eden Yüksel, konuşmasına şöyle devam etti:
     "Ankaramızın bir tek denizi eksik. Denizimiz ve kumumuz yok ama bizim dünya insanıyla anlaşacağımız, buluşacağımız başlıklar var. Ankaranın kültür ve termal turizmini yana getirmezsek bu hepimizin ayıbı olur. Ben hayalleriyle yaşayan bir insanım. Boş hayallerin peşine hiç takılmadım. Bu şehirde el ele tuttuğumuzda, gönül gönüle olduğumuzda çok şeyleri başaracağımıza inanıyorum. Şimdi büyük bir heyecanla pusuya yattık. Şu an 850 bininci yolcunun geldiği Esenboğa Havalimanında 1 milyonuncu yolcuyu hep beraber karşılayacağız."
     İzmir ve Antalyanın ardından Ankaranın da kongre bürosuna sahip olduğunu belirten Yüksel, Ankaradaki modern ve yüksek donanımlı otel ve hastanelerin birçok Avrupa kentinde dahi olmadığını söyledi.
     Vali Yüksel, Ankarada yaşayanların kenti yüreklerinde yaşaması gerektiğini ifade ederek, kentin sorunlarına çözüm üreten, gelişimine katkı sunan herkesin gerçek Ankaralı olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Özcan Yıldırım
     Yayıncı: İbrahim Uyar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER