Türk Gıda Kodeksi Et ve Et

Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği -KTB Başkanı Ünlü: Kanatlı et ile kırmızı et karıştırılarak ürün elde edilmeyecek olması sucuğun kalitesini artıracak


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Ünlü, kanatlı et ile kırmızı etin karıştırılarak ürün elde edemeyecek olmasının, sucuğun kalitesini artıracağını söyledi.
     Ünlü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca et ve et ürünlerindeki taklit ve tağşiş olaylarını önlemek amacıyla hazırlanan Türk Gıda Kodeksi Et ve Et ürünleri Tebliğinde ilgili firmalara verilen 3 aylık uyum süresinin dolmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, alınan kararın Kayserili sucuk üreticilerini sevindirdiğini söyledi.
     Bu kararın üreticilere 3 ay önce tebliğ edildiğini ve ellerindeki stokları erittiklerini ifade eden Ünlü, şöyle konuştu:
     Merdiven altı üretim yapanların stokları tükenmediyse bunu da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı denetleyecek ve ürünlere karıştırılmasının önüne geçecek. Biz zaten karışım etten sucuk, salam ve sosis yapılmasını çok fazla tercih etmiyorduk. Bu durum sektörü öldürüyor, bizleri zor durumda bırakıyordu. Kanatlı et ile kırmızı et karıştırılarak ürün elde edilmeyecek olması sucuğun kalitesini artıracak. Artık ürünler ya kırmızı etten, ya da tavuğun sökülmüş etinden yapılacak. Böyle bir karar alınmasından dolayı çok memnunuz. Zarar edecek olsak dahi kararı saygıyla karşılıyoruz.
     Kemikten sıyrılan etin de usulüne uygun olarak sıyrılarak ürüne karıştırılabileceğine dikkati çeken Ünlü, etin kemik kazınarak sıyrılmaması gerektiğini, böyle bir etin de sucuk, salam ve sosis yapımında kullanılamayacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Musa Özyürek - Esra Gül Aktürk / İsmail İçer
     yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER