Türk Gıda Kodeksi Et ve Et

Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği -Tebliğ kapsamında Adıyamanda, et ve et ürünü satan iş yerleri denetlendi -Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Alan: -Bundan böyle karışım ürünlerine izin verilmeyecek (Fotoğra


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği kapsamında et ve et ürünü satan iş yerlerini denetledi.
     Denetim kapsamında 12 kişilik bir ekip, kent merkezindeki 15 iş yerinde inceleme yaptı. İl Müdürü Adil Alan ve gıda mühendislerinin de yer aldığı ekip, et ve et ürünlerini kontrol etti. Denetimler sonucunda tebliğe aykırı ürüne rastlanmadı.
     Alan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde olduğu gibi Adıyamanda da tebliğ kapsamında denetimlere devam ettiklerini söyledi.
     Amaçlarının işletmelere ceza vermek yerine eğitim vermek olduğunu belirten Alan, Arkadaşlarımız daha önce olduğu gibi 3-4 ekip olarak sürekli geziyor. Vatandaşlar bugün itibarıyla kesinlikle raflardan karışım ürünler almayacak. Sucuklarda yüzde 100 dana tabiri de olmayacak. Çünkü artık bu ürünler yüzde 100 olmak zorunda. Tamamen hindi, tavuk karışımı olabilir veya koyun, dana eti karışımı olabilir dedi.
     Yani bundan böyle karışım ürünlere izin verilmeyecek diyen Alan, denetimlerinin devam edeceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Mehmet Fatih Aslan / Hakan Furkan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER