Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 78. yıldönümü -AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak: Kadınlarımızın sosyal, siyasal ve ekonomik alanda hak ettikleri yeri aldıkça güçlü olan ülkemizin daha da güçleneceğine inanıyo


DENİZLİ (A.A) - AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, kadınların sosyal, siyasal ve ekonomik alanda hak ettikleri yeri aldıkça Türkiyenin daha da güçleneceğine inandığını bildirdi.
     Dalbudak, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 78cin yıldönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 5 Aralık 1934ün demokrasi tarihinin dönüm noktalarından olduğunu, Türk kadınının, bu tarihte siyasette söz sahibi olma hakkını aldığını belirtti.
     Fransada 1945, İsviçrede 1971 yılında kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanındığını, Türk kadınının ilk seçilme hakkını 1935 yılı seçimlerinde kullanarak 18 kadın milletvekili ile TBMMde yer aldığına dikkati çeken Dalbudak, şunları kaydetti:
     Kadın vekil sayısının yüzde 14,2ye ulaşmasına rağmen bu sayı yeterli değildir. Temsiliyette kadınlarımız daha çok var olmalı, üst kademelerde daha çok yer almalı. Atatürkün dediği gibi Dünyada hiçbir milletin kadını, ben Anadolu kadınından fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar emek verdim diyemez. Türk kadını, istiklal mücadelesinde verdiği mücadeleyi, istikbal mücadelesinde de hiç şüphesiz verecektir. Kadınlarımız risk almaktan kaçmamalı, siyaset kulvarında da kendilerine güvenmelidirler. Eğer siyaset çözüm üretmekse, sosyal alanda, aile yaşamında bunu başaran kadın siyasette de bunu başaracak güçtedir. Kadınlarımızın sosyal, siyasal ve ekonomik alanda hak ettikleri yeri aldıkça güçlü olan ülkemizin daha da güçleneceğine inanıyorum.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Zeynep Hoşgörür
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER