Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Uğurman:

Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Uğurman: -Yerel yönetimlerde ne kadar çok kadın olursa şehrin sorunlarının çözümünde o kadar hızlı yol alınır


DENİZLİ (A.A) - Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Sema Kendirci Uğurman, Yerel yönetimlerde ne kadar çok kadın olursa şehrin sorunlarının çözümünde o kadar hızlı yol alınır dedi.
     Türkiyenin 81 il ve ilçesiyle KKTCden gelen Türk Kadınlar Birliği üyeleriyle Denizli Belediye Başkan Vekili Şamil Çınarı ziyaret eden Uğurman, burada yaptığı konuşmada, her yıl Anadolunun farklı bir ilinde etkinlikler düzenleyip kadınlarla kaynaşmayı sağlamaya çalıştıklarını söyledi.
     Denizli Belediye başkan yardımcılarından ikisinin kadın olmasından mutluluk duyduğunu belirten Uğurman, Yerel yönetimlerde kadının olması çok önemli. Yerel yönetimlerde ne kadar çok kadın olursa şehrin sorunlarının çözümünde o kadar hızlı yol alınır diye konuştu.
     Denizli Belediye Başkan Vekili Çınar ise şunları kaydetti:
     Benim yaşadığım ortamlarda kendi eşimden ve ailemden biliyorum. Kadınlar erkeklere oranlara daha çok koşmak zorunda kalıyor. Daha çok yorulup, daha çok sıkıntı çekiyor. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürkün Meclisten çıkartarak kanunlaştırdığı seçme seçilme hakkınızı kutluyorum. Temsil anlamında meclisimizde kadınlarımızın da sayısal anlamda çoğaldığını görüyoruz. Bayan belediye başkan yardımcısı arkadaşımızla olaylara daha farklı gözle bakıyoruz.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Uğurman: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER