Türk Kızılayı Derneği Bartın Şube Başkanı

Türk Kızılayı Derneği Bartın Şube Başkanı Çakır: -Kan bağış kampanyamızın yanında ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardımlarımız sürecektir


BARTIN (A.A) - Türk Kızılay Derneği Bartın Şube Başkanı İsmail Çakır, Kan bağış kampanyamızın yanında ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardımlarımız sürecektir dedi.
     Çakır, dernek binasında gazetecilere yaptığı açıklamada yardıma muhtaç vatandaşlara imkanlar çerçevesinde yardımda bulunduklarını, 215 kişiye 250 lira zekat yardımı yaptıklarını ve vekaleten kurban kesiminde elde edilen konserve kurban eti dağıtımını sürdürdüklerini söyledi.
     Hasankadı İlköğretim Okulunda öğrenim gören muhtaç öğrenciler için 75 çift ayakkabı ve bot yardımında bulunduklarını, bu faaliyetlerinin yanı sıra kan bağışı kabüllerini de sürdürdüklerini kaydeden Çakır, şöyle konuştu:
     Her hafta salı günleri dernek binamızdaki kan bağış kampanyamızın yanında okul, üniversite ve resmi kurumlarda belirli günlerde kan alım kampanyası düzenliyoruz. Türk Kızılayı olarak ülke genelinde kan ihtiyacının yüzde 80ni karşılıyoruz ama amacımız tamamını karşılayabilmek. Tek kaynağının insan olması ve ihtiyaç duyulduğunda yerine kullanılabilecek bir yedeğinin olmaması kanın ve kan bağışlamanın önemini son derecede arttırmaktadır. Yine dernek binamızın arka tarafında 3 bin kişiyi barındıracak çadır ve konteyner yerleşim planı krokisi yapıldı. 600 barınma çadırı, 17 muhtelif hizmetler çadırı, 122 konteyner ve genel hizmetler konteynerinin yer alacağı yerleşim planları Türk Kızılayı Batı Karadeniz Bölgesi Afet Yönetim Merkezince uygun görülüp kabul edilmiştir. Çadırkent yerleşim planına göre hazırlanan bu alan ilimizde herhangi bir afet anında yerleşim bu plan çerçevesinde yapılacak ve afet anında hiçbir karışıklığa meydan verilmeden halkımızın hizmetinde olacaktır. Dernek olarak kan bağış kampanyamızın yanında ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardımlarımız sürecektir
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Türk Kızılayı Derneği Bartın Şube Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER