Türk Kızılayı Derneği İskenderun Şubesi genel

Türk Kızılayı Derneği İskenderun Şubesi genel kurulu -CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap: Bütün siyasetçilerin Kızılayın yanında olup, her konuda destek olması gerekiyor


HATAY (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, Bütün siyasetçilerin Kızılayın yanında olup, her konuda destek olması gerekiyor dedi.
     Matkap, Türk Kızılayı Derneği İskenderun Şubesinin olağan genel kurulunun açılışında yaptığı konuşmada, Kızılayın sadece Türkiyenin değil dünyanın bir kuruluşu olduğunu söyledi.
     Kızılayın bu güne kadar çok saygın çalışmalar yaptığını ve bunun da dünyada kabul gördüğünü ifade eden Matkap, bütün toplantılarda kamuoyunun dikkatini çekerek Kızılaya destek verilmesinin gerektiğini belirtti.
     Bölge ve civar coğrafyanın zor bir dönemden geçtiğini anlatan Matkap, şöyle konuştu:
     Böyle bir dönemde Kızılay gibi bir kurumumuzun bulunması gerçekten Türkiye adına, dünya adına çok önemli. Bize düşen görev Kızılaya her zaman katkıda bulunmak. Özellikle siyaset üstü bir kurum olduğu için bütün siyasetçilerin Kızılayın yanında olup, her konuda destek olması gerekiyor. Afetler azalmıyor. Doğal afetlerin ne zaman olacağı belli değil ama, doğal olmayan afetler de giderek çoğalıyor bu coğrafyada. O konuda Kızılaya büyük işler düşüyor. Umarım bir an önce çevremizde, Irakta, Suriyede, İranda bu doğal olmayan felaketler engellenir.
     Matkap, CHPnin sivil toplum örgütlerini önemsediğini ifade ederek, kendisinin de sivil toplum örgütleri ile partisi arasındaki koordinasyonu sağladığını sözlerine ekledi.
     AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar da Türk Kızılayının dünyanın her yerinde kendisinden yardım bekleyenlere elini uzattığını söyledi.
     CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Edipoğlu da Kızılayın kan bağışı desteği ile ülke genelindeki binlerce kişiye can verdiğini söyledi.
     Hatay Vali Yardımcısı Kadim Doğanın da katıldığı genel kurulda konuşmaların ardından şube faaliyetleri hakkında bilgi verildi.
    
     Muhabir: Emin Sansar / Anıl Bağrık
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Türk Kızılayı Derneği İskenderun Şubesi genel Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER