Türk Kızılayı Genel Başkan Başdanışmanı Prof.

Türk Kızılayı Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Işıkara: -Bugüne kadar olan depremleri matematiksel fonksiyonlara uyarladığım zaman 2014 bu fonksiyonun en tepe yaptığı süreç oluyor. Dolayısıyla 2014ü telaffuz etmemin nedeni budur


ANTALYA (A.A) - Türk Kızılayı Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, 2014te İstanbulda bir deprem olacağı yönündeki açıklamalarıyla toplumu korkutmayı değil, dikkati çekmeyi amaçladığını belirterek, Bugüne kadar olan depremleri matematiksel fonksiyonlara uyarladığım zaman 2014, bu fonksiyonun en tepe yaptığı süreç oluyor. Dolayısıyla 2014ü telaffuz etmemin nedeni budur dedi.
     Prof. Dr. Işıkara, Sivil Savunma Uzmanları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin Antalyanın Manavgat ilçesinde bir otelde düzenlenen, Afet Acil Durum 6. Eğitim Seminerine katıldı.
     Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Işıkara, 2014 yılında İstanbulda bir deprem olacağına yönelik yaptığı açıklamaları hatırlattı. Işıkara, bu açıklamaları yapmasındaki amacının toplumu korkutmak değil, olası depreme dikkati çekmek olduğunu belirterek, Kastım toplumu korkutmak değil. Tarzım olarak biliyorsunuz tarih vermem. Ama şunu söyleyeyim, Türkiye bir deprem ülkesidir. Türkiyenin her yerinde her zaman deprem olabilir diye konuştu.
     Ahmet Mete Işıkara, Marmara Denizinde geçmişte meydana gelen depremlerin 9-10 büyüklüğünde olabildiğini dile getirerek, şunları söyledi:
     Bugüne kadar olan depremleri matematiksel fonksiyonlara uyarladığım zaman 2014, bu fonksiyonun en tepe yaptığı süreç oluyor. Dolayısıyla 2014ü telaffuz etmemin nedeni budur. İstanbulda olası bir depremi 6,5 civarında bekliyoruz. İstanbulda öyle yerler var ki 5,5 büyüklüğündeki bir deprem bile yeterli olabiliyor. Ama olması da söz konusu olmaması da söz konusudur.
     Depremi Olacak gibi kabul ederek hazırlık yapmanın önemine işaret eden Işıkara, yetkili makamlar ve sivil toplum örgütlerinin üzerlerine düşen görevleri gözardı etmemesi gerektiğini vurguladı.
     İstanbulda yaşayan vatandaşların da güvenli yapı konusuna özen göstermelerinin önemine dikkati çeken Işıkara, Depremden korunmanın en önemli yolu, güvenli yapıdır dedi.
     (MT-GÜÇ-MUR)
<< Önceki Haber Türk Kızılayı Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER