Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar:

Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar: -Yardım sektöründe bir devrim oluşturduk, bundan sonra yardım sektöründe gözyaşı, burun suyunun televizyonlarda reklam edilme devri bitti -Artık bizler daha insani bir şekilde, aldığını


ORDU (A.A) - Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Yardım sektöründe bir devrim oluşturduk, bundan sonra yardım sektöründe gözyaşı, burun suyunun televizyonlarda reklam edilme devri bitti dedi.
     Ordu Ticaret ve Sanayi Odasında Türk Kızılayı Ordu Şubesinin olağan genel kuruluna katılan Akar, buradaki konuşmasında Türk Kızılayının çalışmalarına değinerek, Kızılay tarafından hazırlanan yardım kartlarının ilk defa Suriyeli sığınmacıları tarafından kullanıldığını belirtti.
     Yardım kartını Türkiyede yaygınlaştıracaklarını ifade eden Akar, şöyle konuştu:
     Bir süre önce Birleşmiş Milletler ile bir anlaşma yaptık. Bu anlaşma Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı ile oldu. Suriye sınırındaki misafirlerimizin gıda ihtiyaçlarının Kızılayca karşılanması ve parasının Birleşmiş Milletlerden finanse edilmesiyle Kızılay kart modelimizi ortaya koyduk. Kızılay kart modeli, mülkiyeti Kızılaya ait olan, fakirin onurunu korumak için dizayn edilen bir kredi kartıdır.
     Bu kartı Suriye sınırında kullandıklarını bildiren Akar, şöyle devam etti:
     Orada bulunan insanlara dağıttık. Her ay başı 40 lira ve her ayın 15inde 40 lira olmak üzere Dünya Gıda Örgütü tarafından bu kartlara para yükleniyor. Artık bu kartlar elinde olan insanlar da kampların bahçelerinde kurulan marketlerden gidip istedikleri şekilde alışveriş yapıyorlar. Artık bulgur isteyene pirinç, pirinç isteyene de bulgur vermiyoruz. Elinde bu kartı olan insan markete gidip 250 gram et alıp pilavına ve kuru fasulyesine karıştırabiliyor. İstediği gibi bir salkım üzüm alıp yiyebiliyor. İstedikleri her şeyi marketlerden temin edebiliyorlar. Yani herkes istediğini alıp yiyebiliyor.
    
     -Kart uygulaması yaygınlaşacak-
    
     Söz konusu yardım kartlarının Türkiyede yaygılaştırılmasını sağlayacaklarını vurgulayan Akar, şunları kaydetti:
     Bu kartı Türkiyede de yaygınlaştıracağız. Artık elimizde gıda kolileri fakirlerin kapılarında reklam yapma devrini kapatmak istiyoruz. Artık bizler daha insani bir şekilde, aldığını verdiğini kimsenin bilmediği bir kart modeline geçerek herkese yardım olmak istiyoruz. Bundan sonra ihtiyaç sahibi insanlar aynen sizin benim gibi alışveriş yapacaklar. Bu, insan onuruna yardım yapma felsefesine yardım yapacak bir yaklaşım olacaktır. Bu uygulamayı ilk Ramazan ayında bütün şubelerimizde sık sık uygulamaya sokacağız. Bu kartlar aynı zamanda o bölgedeki esnaf için de mikro kredi niteliğindedir. Artık yardım sektöründe bir devrim oluşturduk, bundan sonra yardım sektöründe gözyaşı, burun suyunun televizyonlarda reklam edilme devri bitti. İnsan onuruna yakışır şekilde yardımlar yapılacak.
     Ahmet Lütfi Akar, yardım kartı modelini Birleşmiş Milletlerin de çok beğendiğini, değişik ülkelerin bu kart modelini örnek aldığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER