Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı

Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Odabaş: -ERDEMİR işçisinin alın terini döktüğü ve şirketini sahiplendiğini gösterdiği her platformda, OYAK grubunun bunu göz ardı etmeyeceği inancındayız


ZONGULDAK (A.A) - Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, ERDEMİR işçisinin alın terini döktüğü ve şirketini sahiplendiğini gösterdiği her platformda, OYAK grubunun bunu göz ardı etmeyeceği inancındayız dedi.
     Odabaş, düzenlediği basın toplantısında, ERDEMİRde 4 bin 870 işçiyi kapsayacak 24. dönem Toplu İş Sözleşme (TİS) görüşmelerine başladıklarını ifade eden Odabaş, şöyle devam etti:
     İşverene yaptığımız taslakta birinci altı ay yüzde 18, ikinci altı ay enflasyon, üçüncü altı ay enflasyon artı yüzde 2 refah payı, dördüncü altı ayı enflasyon olarak işverene verdik. Sosyal haklarımızda da yüzde 24 talebimiz oldu. Sonucunu hep birlikte göreceğiz. Şirketimizin bize henüz bir teklifi gelmedi. İlk oturumu yaptıktan sonra kamuoyunda ve işçi arkadaşlarımıza paylaşacağız. Yasal sürenin başlaması ilk oturumun yapıldığı günden itibaren 60 günlük bir süre var. Eğer anlaşılamazsa ara bulucu atanacak. Ara bulucu raporunu hazırladıktan sonra taraflara iletecektir. Bundan sonra da 60 günlük grev kararı vardır. Süreç bu şekilde devam edecek. Haziran ayına kadar bu sürecin devam edeceğini tahmin ediyoruz. Masada işverenin niyetini görmemiz gerekiyor. ERDEMİR işçisinin alın terini döktüğü ve şirketini sahiplendiğini gösterdiği her platformda, OYAK grubunun bunu göz ardı etmeyeceği inancındayız.
     ERDEMİR işçisini zor durumda bırakacak bir yapı içerisine girmeyeceklerini vurgulayan Yusuf Ziya Odabaş, sözlerini şöyle tamamladı:
     Bizim grev hakkımız var. Anlaşamadığımız noktada bunu uygulayacağız. Başka da şansımız yok. Şirket kar ettiği zaman ben kar ettim demez, ben çok kazandım biraz da çalışanıma vereyim demez. Görüntü de ona gidiyor. Biz örgütsüz işçiye karşıyız ve istemiyoruz. ERDEMİRde ve Ereğlide huzura ihtiyacımız var. TİS sürecine giriyoruz. İşçi arkadaşlarımızın kafasını bulandıracak bir şeyler yapılmamalı.
    
     Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş/Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER