Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Kavlak:

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Kavlak: -Bu sözleşme bizim onurumuz oldu. Zor şartlar nedeniyle geceleri uyuyamadık. Artık sıra patronlarda. Biz uyuyacağız onlar uyumasınlar


KOCAELİ (A.A) - Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, bir sözleşme sürecinden geçtiklerini belirterek, Bu sözleşme bizim onurumuz oldu. Zor şartlar nedeniyle geceleri uyuyamadık. Biz görevimizi yerine getirdik artık sıra patronlarda. Biz uyuyacağız onlar uyumasınlar dedi.
     Türk Metal Sendikası Gölcük Şubesi tarafından Değirmendere Kültür Merkezinde düzenlenen Genişletilmiş Temsilciler Meclisi Toplantısında konuşan Kavlak, insanca yaşamak için mücadele ettiklerini belirtti.
     Kavlak, amaçlarının "bağcıyı dövmek değil, meyve yemek" olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:
     Fedakarlık ederek yola çıktık ama patronlar kendilerine işçi değil, köle arıyorlar. Bunlar hep kar etmeyi düşünürken, biz yine geri adım atmayı düşünmedik. Her üretimde alnımızın teri olan emeğimiz vardı. Eğer ödenecek bir bedel varsa, biz bu bedeli ödemeye hazırız.
     İşverenlerle masaya oturduklarında 97 maddelik bir sözleşme hazırladıklarını, bu sözleşme kapsamında sürekli istişarelerde bulunduklarını dile getiren Kavlak, önlerine konulan "işçileri ücretsiz izne çıkarma" maddelerini kabul etmedikleri için ara buluculuk için çalışma yapıldığını kaydetti.
     Kavlak, attıkları adımdan geri dönmeyeceklerini anlatarak, Bu sözleşme bizim onurumuz oldu. Biz, kredi borçlarını düşündük, bakkal, kasap borçlarını düşündük ama işi bırakmayı asla düşünmedik. Zor şartlar nedeniyle geceleri uyuyamadık. Biz görevimizi yerine getirdik. Fakat artık sıra patronlarda. Biz uyuyacağız onlar uyumasınlar. Bizler masa başında çözüm isteriz. Bu çözümün yeri yalnızca masadır. Bizler geri adım atmayacağız. Bu gün sözün bittiği yerdeyiz. Eğer bu sözleşme yapılamıyorsa üretim de mesai de yapmayacağız şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Fahri Haner / Şengül Oymak
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Kavlak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER