Türk Metal Sendikası üyeleri, fabrika yönetimini

Türk Metal Sendikası üyeleri, fabrika yönetimini protesto etti (Fotoğraflı - Görüntülü)


BOLU (A.A) - Boluda sendika üyesi arkadaşlarının baskı gördüğünü iddia eden Türk Metal Sen üyeleri, basın açıklaması yaptı.
     İzzet Baysal Caddesinde toplanan grup adına konuşan Türk Metal Sendikası Bolu Şube Başkanı Özgür Elçi, eylemlerini haklarını savunmak için sürdüreceklerini söyledi.
     İşçilerin sendikaya üye olmak istediğini fakat fabrika tarafından baskı gördüklerini ve bunun için kısa süre önce eylem yaptıklarını dile getiren Elçi, Biz daha önce patronlara taleplerimizi bildirdik. 9 Ocakta metal iş kolunda çalışan 115 bin metal işçisi adına, patronların sendikası ile masaya oturduk. 96 maddeden oluşan sözleşmemizi ve taleplerimizi patronlarına sunduk. 9 Ocaktan itibaren 6 oturum yaptık diye konuştu.
     İlk oturumda şartlarını sunduklarını vurgulayan Elçi, Biz birinci 6 ay için yüzde 18 istedik. Onlar yüzde 4,6 önerdiler. Biz yakacak zamanında, izin yardımında, bayram harçlığında yüzde 24 dedik. Onlar, yüzde 9 önerdiler. Barış içinde çalışma ortamı dedik. Onlar, esnek çalışma dediler. Biz bundan sonra patronların anlayacağı dilden konuşacağız ve haklarımızı alana kadar eylemlerimize devam edeceğiz şeklinde konuştu.
     Grup, açıklamanın ardından sloganlar atarak dağıldı.
    
     Muhabir: Abdülhamid Hoşbaş - Emin Gürbüz
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Türk Metal Sendikası üyeleri, fabrika yönetimini Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER