Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl

Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisarda Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Kocatepe Parkında tören düzenlendi.
     Törene, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan ile Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) Müdürü Müjdat Karagöz, katıldı.
     Balkanlıoğlu ve beraberindekiler, daha sonra PMYOya geçti.
     Düzenlenen törende bir konuşma yapan Balkanlıoğlu, polis teşkilatının, Türkiyenin güçlü ve güvenilir teşkilatı olma unvanını kazandığını kaydetti.
     Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:
     Önceden böyle değildi. Son dönemde milletimizin teveccühüyle, polisle işbirliği yapması neticesinde hiç kimsenin kanı yerde kalmıyor. Bu işi fedakarca yapan, bizler için canını ortaya koyan bir teşkilat var. Sabahlara kadar rahat ve huzur içinde uyuyorsak, geleceğimize ilişkin planlar yapabiliyorsak, güvenlik endişemiz yoksa, unutmayın bizim için hayatını ortaya koyan insanlar var. Onlara saygı duymak lazım. Bu milletin polisine sahip çıkması lazım. Eğer polisine sahip çıkmaz, gördüğü ters giden olaylar hakkında polisle işbirliği yapmazsa, polisin tek başına yapacağı bir şey yok.
     İl Emniyet Müdürü Uçkan ise görev ve üstlendiği sorumluluklar bakımından emniyet teşkilatının çağdaş, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinin en köklü kurumlardan biri olduğunu ifade etti.
     Törende, çeşitli yarışmalarda derece elde eden öğrencilere hediyeler verildi.
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan - Mustafa Güngör
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER