Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl

Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü -Kutlamalar kapsamında Borçkada tören düzenlendi


ARTVİN (A.A) - Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü, Borçkada düzenlenen törenle kutlandı.
     Borçka Belediyesi önünde düzenlenen törene, Kaymakam Fatih Kızıltoprak, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Muhammet Yavuzyılmaz, Belediye Başkanı Oral Küçük, Cumhuriyet Savcısı Caner Babaloğlu, İlçe Emniyet Amiri Halil Telli ile diğer ilgililer ve vatandaşlar katıldı.
     Buradaki tören, Tellinin Atatürk Anıtına çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile sona erdi.
     Borçka Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde devam eden törende günün anlam ve önemini belirten konuşma komiser yardımcısı Erol Demir, tarafından yapıldı.
     Demir, Türk halkının sevgi ve güvenini kazanmış, demokratik hukuk devletinin, Atatürk ilke ve inkılaplarının ve laik cumhuriyetin teminatı olan Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümünü kutlamaktan büyük gurur ve mutluluk duyduklarını söyledi.
     Demir, şanla, şerefle yazılmış 167 yıllık maziyi geride bırakan teşkilatın, sadece Türkiye sınırları içinde değil, dünyadaki saygın yerini almış olmanın haklı gururunu taşıdığını vurguladı.
     Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okunmasının ardından, hafta dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.
    
     Muhabir: Bülent Atasert
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER