Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yılı

Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yılı


KASTAMONU (A.A) - Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yılı Kastamonu ve ilçelerinde düzenlenen törenlerle kutlandı.
     İl Emniyet Müdürü Sami Uslu ve Polis Meslek Yüksekokulu(PMYO) Müdürü Osman Turfanın Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına, çelenk koymalarının ardından, saygı duruşundu bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Uslu, törende yaptığı konuşmada, Türk Polis Teşkilatının ilim ve teknolojiyi sürekli olarak takip ettiğini söyledi.
     Polis teşkilatının yüzde 90nın üniversite ve yüksekokul mezunu olduğunu ifade ederek, "Teşkilatımız sürekli olarak kendilerini yenilemekte ve geliştirmektedir. Bilgi, birikim ve kabiliyetleri açısından, Dünyanın en modern polis teşkilatları arasında örnek bir konumdadır. Türk polis teşkilatı geçtiğimiz yıl içerisinde, 25 farklı ülkenin polis teşkilatına bağlı, 3 bin 535 personele, 111 ayrı polisiye konuda eğitim vermiş bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.
     Uslu, halkın huzur ve güvenliğini temin etmek için azami derecede gayret ettiklerini kaydetti.
     Törende, yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen atletizm, güreş, resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere, Vali Erdoğan Bektaş, İl Jandarma Komutanı Albay Tevfik Anzerlioğlu, Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz ve Kastamonu Üniversitesi Rektöre Prof. Dr. Seyit Aydın tarafından ödülleri verildi.
    
     -Gazetecilerden, polise pasta-
    
     Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti(KGC) üyeleri İl Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezini ziyaret ettiler.
     İl Emniyet Müdürü Sami Uslu, ziyarette yaptığı konuşmada, basın mensuplarının amacının, kurum ve vatandaşları doğru bilgilendirmek olduğunu ifade etti.
     Kimi durumlarda, istenmeyen şekillerde sıkıntıların olduğunu aktaran Uslu, "Genellikle bu gibi sıkıntılar diğer illerde meydana geliyor. Kastamonuda buna benzer sıkıntı hiçbir zaman yaşanmadı. Pasta ikramı için KGCye teşekkür ediyorum" diye konuştu.
     Konuşmanın ardından, KGC tarafından getirilen pasta, Uslu, Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) Müdürü Osman Turfan ve KGC Başkan Yardımcısı Erkan Yılmaz tarafından kesildi.
    
     -Taşköprüde mevlit okutuldu
    
     Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü çerçevesinde, Taşköprü Emniyet Müdürlüğü tarafından şehit polisler için Taş Camisinde mevlit okutuldu.
     Mevlite, polisler ve vatandaşlar katıldı.
     Hafta boyunca etkinliklerin devam edeceği öğrenildi.
    
     -Pınarbaşı-
    
     Pınarbaşında Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayan törene, Kaymakam Ömer Faruk İlhan, İlçe Jandarma Kıdemli Başçavuş Özkan Akbulut, Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.
     İlçe Emniyet Amiri Murat Demir, törende yaptığı konuşmada polislik mesleğinin onurlu ve bir o kadar da zor bir meslek olduğunu söyledi.
     Demir, törenin ardından, İlçe Emniyet Amirliğinde tebrikler kabul etti.
    
     -Hanönü-
    
     Hanönü İlçe Emniyet Amirliği tarafından Atatürk Anıtına çelenk koyulmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.
     Törenin ardından, Merkez Camisinde şehit polisler için Mevlit okutuldu.
     Etkinliklere, Kaymakam Mustan Barış İşler, Belediye Başkanı Şükrü Özün, Garnizon Komutanı İsmail Cankara, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Ekip/
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER