Türk Polis Teşkilatının 168. yıl dönümü

Türk Polis Teşkilatının 168. yıl dönümü -Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi


BİLECİK (A.A) - Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Bilecik Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi.
     Törene, Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Emniyet Müdür Vekili Mehmet Topçu, Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Müdürü Hasan Uğural, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ertan Yıldız, Vali Yardımcıları, askeri erkan, emniyet müdür yardımcıları, daire müdürleri ve çok sayıda polis ile vatandaş katıldı.
    
     Programda, Topçu ve Uğuralın Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Topçu, yaptığı konuşmada, teşkilatın, vatandaşa hiçbir mazerete sığınmadan sorunlarını çözme anlamında olağanüstü gayret sarf ettiğini ifade etti.
     Vatandaşımızın memnuniyetinin tesisi için çalıştıklarını anlatan Topçu, şöyle konuştu:
     "Çoğu zaman kendimizi yasalar karşısında zor durumda bırakma pahasına da olsa bunu sağlamaya çalışmaktayız. Vatandaşımızın memnuniyeti sorumluluğumuzu daha da arttırmaktadır. Genç Cumhuriyetimizin nimetleri ile donatılan şanlı teşkilatımız, varlığını ve gücünü halkından aldığı sevgi ve ilgiyle hizmetine hizmet katma sevdasını sürdürmektedir. Bugün polisimize, 76 uluslararası sözleşme, 104 kanun, 21 bakanlar kurulu kararı, 4 kanun hükmünde kararname, 11 tüzük, 316 yönetmelik ve 84 yönerge olmak üzere toplam 616 mevzuat görev vermektedir. Polisimiz ne kadar mükemmel hale gelirse, hizmetlerin de yerine gelmesi o derece başarılı olacaktır."
     Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından, hazırlanan senaryo gereği çocuğunun hasta olması ve maddi imkansızlıklar nedeniyle tedavi ettiremediği için psikolojik sorunlar yaşayan babanın, bıçakla kendine zarar vermek isterken, düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirilmesi canlandırıldı.
     Tören, şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve Edebalı İlköğretim Okulu halk oyunları ekibinin gösterisiyle devam etti.
     Kutlamalar, Akpınar, Şeker ve beraberindekiler Cumhuriyet Meydanında Çevik Kuvvet, Trafik Tescil, Olay Yeri İnceleme, Terörle Mücadele ve Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğünün hazırladığı sergiyi gezdi. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Engin Keleş, Akpınara, kara kalemle çizdiği resmi hediye etti.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Türk Polis Teşkilatının 168. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER