Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 168. yıl

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 168. yıl dönümü -Nevşehirde Valilik önünde tören düzenlendi


NEVŞEHİR (A.A) - Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 168. yıl dönümü Nevşehirde törenle kutlandı.
     Nevşehir Valiliği önündeki törene, Vali Abdurrahman Savaş, Belediye Başkanı Hasan Ünver, İl Jandarma Komutanı Albay Dursun Ertuğrul, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ademoğlu,belediye başkanları, daire amirleri, emniyet mensupları ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
     Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende, Mehmet Yüksel, Atatürk Anıtına çelenk sundu.
     Yüksel, yaptığı konuşmada, Türk Polis Teşkilatının kuruluşundan bugüne kadar gelişen ve büyüyen Türkiye Cumhuriyetinin güvenlik algısını doğru karşılayabilmek amacıyla kendini, modern bilimin ve teknolojinin desteğiyle sürekli geliştirdiğini, çağdaş, modern ve örnek bir güvenlik teşkilatı olmak için durmaksızın çaba harcadığını söyledi.
     Teşkilatın bu yapıya kavuşurken eğitime de büyük bir önem verdiğini belirten Yüksel, Türk Polis Teşkilatı bugüne kadar yurt içi ve yurt dışı yüksek eğitim kurumlarında binlerce personeline eğitim imkanı sağlamıştır. Bugün emniyet teşkilatımız içinde doktoralı personel sayısı 800lere ulaşmıştır. Bu şekilde eğitime büyük bir önem verilirken, aynı zamanda teşkilatımıza büyük ölçekli bir eğitim kurumu kimliği kazandırılmıştır dedi.
     Buradaki törenin ardından İl Emniyet Müdürü Yüksel makamında tebrikleri kabul etti.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 168. yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER