Türk polis teşkilatının 168. kuruluş yılı

Türk polis teşkilatının 168. kuruluş yılı -Yahşıhan ilçesinde Türk polis teşkilatının kuruluş yılı dolayısıyla tören düzenlendi


KIRIKKALE (A.A) - Yahşihan ilçesinde Türk polis teşkilatının 168. kuruluş yılı dolayısıyla tören düzenlendi.
     Kaymakam Ahmet Ferhat Özen, törende yaptığı konuşmada, 10 Nisan 1845 tarihinden bu yana gücünü yasalardan, desteğini halktan alan, birlik ve düzenin korunması, sürekli kılınması için adaletli ve tarafsız olarak hizmet veren polis teşkilatının kuruluşunun 168. yılını kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
     Emniyet teşkilatının, birikim ve tecrübeleriyle üstlendiği görev ve sorumluluklarını, en iyi ve en verimli şekilde yerine getirme gayret ettiğini belirten Özen, şöyle konuştu:
     "Suç ve suçlulara karşı sürdürülen çalışmalarda halkımızla birlikte güven ortamının sağlanmasında emeği geçen, yasalara saygılı, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne dayalı, temelinde vatan, millet ve insan sevgisi bulunan bir anlayış içerisinde çalışmalarını yürüten Türk polis teşkilatının kuruluşunun 168. yıl dönümünde, emniyet teşkilatında görev yapan tüm teşkilat mensuplarımızın polis gününü kutluyorum. Bu vesileyle görevini kahramanca yerine getirirken şehit olan polislerimizi rahmetle anıyor, görev başındaki tüm polislerimize ve değerli ailelerine huzur ve sağlık dolu nice yıllar diliyorum."
     Törene, Garnizon Komutanı Albay Zait Kaplan, Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur ve çok sayıda kişi katıldı.
    
     Muhabir: Ahmet yaman
     Yayıncı: Abdullah Yıldız
<< Önceki Haber Türk polis teşkilatının 168. kuruluş yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER