Bayramlık elbiselerini giyip dua ettiler!

Bayramlık elbiselerde Türk okulu için hatim indirip dua ettiler

Bayramlık elbiselerini giyip dua ettiler!

Komor Adaları’nda Türk okulu yapılması için arsa bağışlayan Müslüman halk, bir an önce temel atılması için bayramlık elbiselerini giyerek ormanlık alanda toplu dua etti. Fakir Komorlulular ayrıca, geçen bayramda binlerce kilometre öteden kurban gönderen Türk halkını ve Kimse Yok mu Derneği’ni dualarında unutmadı.

Komor Adaları’na okul açmak için yerleşen Urfalı Halil Yurtsever, Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) yaptığı açıklamada, “Komorlu iki hayırsever işadamı adada Türk okulu açılması için 25 dönüm arsa hibe ettiler. Fakir Komor halkı okulun temelinin bir an önce atılması için Pazar günü sabah namazından sonra bayramlık elbiseleri ile arsaya gelerek hatim indirdiler, ardından ellerini semaya kaldırarak toplu dua ettiler.” dedi. Komorluların samimi organizesi ile çok duygulanan Yurtsever sözlerini şöyle tamamladı: “Komor’da düz arsa çok az. Bir arsaya müşteri olduk, devletin futbol sahası olduğu için vermediler, diğer arsanın yanında aktif yanardağ vardı, ileride lavlar okulumuzu yakmasın diye o arsadan da vazgeçtik. En sonunda Ahmed Bazi ve Ebu Nabil isimli iki Müslüman ülkenin en büyük adası İngazidge’de geniş bir arazi hibe ettiler. Bir inşaat firması ile görüştük, inşaallah duaların ardından okulumuzun temelini atarız.”

Komor’a yaklaşık bir sene önce giden Yurtsever, Hint Okyanusu’nda adalardan oluşan Komor’un dünyanın en fakir ikinci ülkesi olduğunu, ülkede hiç trafik lambası olmadığını, okuma-yazma oranının yüzde 50, işşizliğin yüzde 60 gibi korkunç bir düzeye ulaştığının altını çizdi. Yurtsever son olarak Komorluların şu sözlerini aktardı: “Komorlular bizim gelişimizden çok memnun oldu. ‘Siz geldikten sonra beldemize yol geldi, camimiz yapıldı, adamıza bereket getirdiniz’ dediler. İnşallah okulumuzu da açarsak fakir halkı eğitmeye başlarız.”

1976’da Fransa’dan bağımsızlığını kazanan Komor Adaları'nın Osmanlı kayıtlarında ve Arapça'da ismi ise Kamer (Ay) Adaları.
<< Önceki Haber Bayramlık elbiselerini giyip dua ettiler! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER