Türk Telekom Genel Müdürü Yılmaz:

Türk Telekom Genel Müdürü Yılmaz: Küçük ya da büyük ölçekli ayırt etmeden tüm işletmelerin ihtiyaçlarına uygun, yenilikçi iletişim çözümlerini hayata geçiriyoruz


RİZE (A.A) - Türk Telekom Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, küçük ya da büyük ölçekli ayırt etmeden tüm işletmelerin ihtiyaçlarına uygun yenilikçi iletişim çözümlerini hayata geçirdiklerini söyledi.
     Yılmaz, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, Türk Telekomun, 30 Eylül 2012 itibarıyla 14,5 milyon sabit hat, 7 milyon ADSL, 13,2 milyon GSM abonesi bulunduğunu, 81 ilde 24 binden fazla çalışanıyla müşterilerine hizmet verdiklerini belirtti.
     Türkiyede 163 bin kilometrelik fiber altyapı bulunduğunu ifade eden Yılmaz, Tüm ülkeyi kapsayan modern şebekesiyle Türkiye genelinde bireysel ve kurumsal müşterilerimize geniş bir hizmet yelpazesi sunuyoruz. Türkiyeyi iletişim alanında en yeni teknolojilerle tanıştırma misyonuyla yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Son altı yılda 11 milyar lirayı aşkın konsolide yatırım yaptık. Yine konsolide olarak 2012 yılının ilk dokuz ayındaki yatırım miktarı 1,7 milyar liraya ulaştı dedi.
     Sosyal proje çalışmaları kapsamında Türkiyenin 81 ilini dolaşmaya başladıklarını, bunun ilk ayağını Rizede gerçekleştirdiklerini kaydeden Yılmaz, şunları söyledi:
     Rizede de altyapı yatırımları, sosyal sorumluluk projeleri ve yarattığı istihdam ile değer yaratmak için çalışıyoruz. Kentte 72 bini aşkın Türk Telekom müşterisi sabit telefon hizmetinden faydalanıyor. Aynı zamanda fiber dönüşümü başlattık. Fiber dönüşümü ile Türkiyenin teknoloji ve iletişim altyapısında yeni sayfalar açmayı ve dijital kentler oluşturmayı hedefliyoruz. Eski, yeni yerleşim bölgesi ayrımı yapmadan tüm Rizenin altyapısını yeniliyoruz. Rizedeki fiber altyapı uzunluğu bin kilometreyi aşıyor. 31 bin 250 hane fiber kapsamına alınmış durumda. Türk Telekom, Rizedeki 33 bin 450 geniş bant kullanıcısına en uygun fiyatlarla en iyi ürünleri sunarak internetin eşsiz dünyasının kapılarını aralıyor. Günümüzde en önemli bilgi kaynağı olan interneti daha hızlı, daha yüksek kapasitelerde Rizelilerin hizmetine sunma çalışmaları aralıksız sürüyor.
     Yılmaz, Avrupa Birliği Proje Koordinasyon Biriminin Rizede iki yıldır faaliyet gösterdiğini belirterek, Rizeye faydalı olacak projelerin sayısını artırmayı ve Rizeye daha fazla para kazandırılmasını sağlamayı amaçlayan AB birimi, kurulduğu günden itibaren Rizeye 20 milyon avro proje hibe bedeli kazandırmış durumda. Rizenin bu potansiyeli iyi değerlendireceğine inanıyoruz. Rize Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı 2 bin 200 işletme bulunuyor. Türk Telekom olarak küçük ya da büyük ölçekli ayırt etmeden, tüm işletmelerin ihtiyaçlarına uygun yenilikçi iletişim çözümlerini hayata geçiriyoruz diye konuştu.
     Sahip oldukları teknolojiden faydalanarak KOBİlerin ilk yatırım maliyetlerini en aza indiren birçok farklı çözüm sunduklarını dile getiren Yılmaz, Türkiyenin 81 ilinde olduğu gibi Rizede de istihdam sağlayarak, kalifiye elemanlara doğdukları, büyüdükleri şehirde çalışma imkanı yaratıyoruz. Rizede aralarında mühendis, doktor, teknisyen, yönetici ve hemşirelerin de yer aldığı yaklaşık 150 Türk Telekom çalışanı bulunuyor. Çağrı merkezinde 350 çalışan Türk Telekom ve TTNET için hizmet veriyor. AssisTTin büyüme planı kapsamında, 2013 yılı içerisinde Rizede yaratılan istihdamın 700 kişiye çıkması hedefleniyor dedi.
    
     Muhabir: Muhittin Sandıkçı / Asena Akçay
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Türk Telekom Genel Müdürü Yılmaz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER