Türk Yıldızları 20. Kuruluş Yıl Dönümü

Türk Yıldızları 20. Kuruluş Yıl Dönümü ve Anadolu Kartalı Tatbikatı -Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığında, Türk Yıldızlarının 20. Kuruluş Yıl Dönümü ve Anadolu Kartalı 2012-2 Tatbikatı Basın Günü programı gerçekleştirildi -Hava Kuvve


KONYA (A.A) - Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığında, Türk Yıldızlarının 20. Kuruluş Yıl Dönümü ve Anadolu Kartalı 2012-2 Tatbikatı Basın Günü programı gerçekleştirildi.
     Türk Yıldızlarının tanıtım filminin izlenmesiyle başlayan program, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Ertenin yaptığı konuşmayla devam etti.
     Türk milletinin göz bebeği Türk Yıldızlarının 20. kuruluş yıl dönümü nedeniyle bir araya geldiklerini vurgulayan Erten, şunları kaydetti:
     Türk Silahlı Kuvvetlerinin ayrılmaz parçası, Türk Hava Kuvvetlerinin tarihsel önemi olan bu töreni katılımlarınızla daha anlamlı hale getirdiğiniz için hepinize şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum. Bu önemli günümüzde bizleri yalnız bırakmayan ve şu anda aramızda bulunarak gücümüze güç katan önceki Hava Kuvvetleri komutanlarımıza şükran ve saygılarımı sunuyorum. Bugün aynı zamanda Anadolu Kartalı Tatbikatının Seçkin Gözlemci Günü... Bu vesileyle Birleşik Arap Emirlikleri Hava Kuvvetleri Komutanı, İtalya, Ürdün, Pakistan, Suudi Arabistan Hava Kuvvetleri ve NATO kuvvetlerine teşekkürlerimi sunuyorum.
     Erten, ülkelerin, hava kuvvetlerinin gücünü ve etkinliğini ortaya koymak, havacılığa olan ilgi ve sevgiyi artırabilmek için akrotim ekipleri oluşturduklarını belirtti.
     Türk Hava Kuvvetlerinin kuruluş yıllarından itibaren başlattığı akrobasi faaliyetleri ve kurduğu akrotimlerle Türk halkına ve dünyaya, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk Hava Kuvvetlerinin bilgi ve yeteneğini sergilediğini vurgulayan Erten, sözlerine şöyle devam etti:
     Türk yıldızları 20 yıldır milletimizin ve devletimizin temsilcisi olarak dünyada katıldığı gösterilerle kendi izleyici ve takipçi kitlesini oluşturarak bir dünya markası haline gelmiştir. Türk Yıldızları ekibinde görev alan pilotlar, Türk Hava Kuvvetleri personelinin takım arkadaşlığı, birbirlerine duydukları sarsılmaz güven, mükemmel uyumları ve üstün görev anlayışlarını temsil etmektedir. Türk Yıldızlarının kurulmasında emeği geçen tüm komutanlarımıza, özverili ve başarıyla hizmet etmiş Türk Yıldızları personeline, evlatlarını her zaman sevgiyle destekleyen anne, baba, eşleri ve çocuklarına teşekkür ediyorum. Bu vesileyle bugünlere ulaşabilmemiz için gözlerini kırpmadan canlarını vatan uğruna feda eden tüm şehitlerimizi, halen bugün de meydana geldiği gibi yüreklerimizi yakan ancak vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, ayrıca geçtiğimiz Mart ayında şehit verdiğimiz yıldızımız, evladımız Yüzbaşı Ümit Özeri bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.
    
     -Bazı gazeteciler ilk kez tatbikatı izledi-
    
     Programa katılan yerli ve yabancı gazeteciler ile programa davet edilen şehit aileleri, konuşmaların ardından, 7 uçakla yapılan Türk Yıldızlarının gösterisini ilgiyle izledi.
     Uçuşların ardından yere inerek protokolü selamlayan pilotlara, Türk Yıldızları 20. yıl sertifikaları, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel tarafından verildi.
     Akreditasyon kısıtlamasına tabi olan basın kuruluşlarının da çağrıldığı programda, söz konusu basın kuruluşlarında çalışan gazeteciler ilgi odağı oldu.
     Programa ilk kez katılan gazetecilerden, Kanal 7 Ankara İstihbarat Şefi Mehmet Kıvanç, AA muhabirine yaptığı açıklama, bu olayın Türkiyenin normalleşmesi yolunda önemli bir adım olduğunu söyledi.
     Genelkurmay Başkanlığı olması gerekeni yapmıştır diyen Kıvanç, şunları kaydetti:
     15 yıldır basına uygulanan ayrımcılığın sona erdirilmesi basın özgürlüğü açısından önemlidir. Şu anda burada olmak, bir basın mensubu olarak beni mutlu etti. Dileğim, basının haber almasının önünde hiçbir engelin olmadığı bir Türkiyedir.
     Daha sonra ise halen devam eden Anadolu Kartalı 2012-2 Tatbikatı ile ilgili brifing verildi. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgelin de aralarında bulunduğu katılımcılar, Anadolu Kartalı Binası Ana Brifing Salonunda tatbikat uçuşlarını izlendi.
     Anadolu Kartalı 2012-2 Tatbikatına, Türkiyeden 49 uçak 596 personel, Birleşik Arap Emirliklerinden 6 uçak 122 personel, İtalyadan 6 uçak 170 personel, Pakistandan 6 uçak 96 personel, Suudi Arabistandan 7 uçak 220 personel, Ürdünden 5 uçak 80 personel, NATOdan ise 1 uçak 29 personel olmak üzere toplam 81 uçak 1313 personel katılıyor.
    
     Muhabir : Murat Aslan / Mümin Altaş
     Yayıncı : Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Türk Yıldızları 20. Kuruluş Yıl Dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER