Türk

Türk-İş Konya Temsilcisi Kökat: Asgari ücrete yapılan bu zamla tatmin olmadık. Asgari ücrete yapılan bu zam, işçileri de işverenleri de memnun etmedi


KONYA (A.A) - Türk-İş Konya İl Temsilcisi Necati Kökat, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından açıklanan asgari ücret zammından tatmin olmadıklarını söyledi.
     Türk-İş Konya Temsilcisi Necati Kökat, yaptığı açıklamada, hedeflerinin TÜİKin belirlediği rakam olan net bin 25 lira olduğunu belirtti.
     Kökat, açıklamasında şunları kaydetti:
     Hükümet 2013te asgari ücretin yüzde 3+3 oranında artırılmasını öngörürken, TİSK asgari ücrete yüzde 3+2, 3 oranında zam yapılmasını istiyordu. Türk-İş de asgari ücret hesaplanırken TÜİK tarafından belirlenen net bin 25 liranın baz alınmasını ve bunun üzerine enflasyon oranında zam yapılmasını talep ediyordu, ancak olmadı. Asgari ücrete yapılan bu zamla tatmin olmadık. Asgari ücrete yapılan bu zam, işçileri de işverenleri de memnun etmedi. Asgari ücret, halen 16 yaşından büyük bekar bir işçi için brüt 940,50, net 739,79 lira olarak uygulanıyor.
    
     Muhabir: Muhammed Boztepe
     Yayıncı: Murat Aslan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER