Turkcell Superonline Genel Müdürü Erkan:

Turkcell Superonline Genel Müdürü Erkan: -Ülkemizde bugün itibarıyla 12 ilimizi, yaptığımız yatırımlarla dünya standardında bir altyapı ile fiber şehirler haline getirdik -Turkcell Superonline olarak, internet hızım


SAMSUN (A.A) - Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, Ülkemizde bugün itibarıyla 12 ilimizi yaptığımız yatırımlarla dünya standardında bir altyapı ile fiber şehirler haline getirdik dedi.
     Erkan, Samsunda bir otelde düzenlenen basın toplantısında, Turkcell Superonline olarak tamamen kendi altyapılarıyla çok kısa bir sürede Türkiye genelinde 75 ile değen bir fiber ağ ördüklerini söyledi.
     2008 yılından bu yana toplam 1,6 milyar liralık yatırımla, hane erişimini 1 milyon 200 bin hanenin üzerine çıkardıklarını belirten Erkan, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Ankara, İzmir, Antalya, Mersin, Adana, Kayseri, Gaziantep, Samsun ve Trabzondan oluşan 12 ilde evlere kadar 1000 Mbps hızda internet sunabildiklerini ifade etti.
     Ülke genelinde 2013te de yatırımlarına aynı hızla devam etmek istediklerini vurgulayan Erkan, İnternet kullanımı tüm dünyada çok hızlı artıyor, biz bu yatırımı yaparken bu geleceği öngörerek işe başladık ve geleceğin teknolojisi fiber interneti Türkiyeye getirdik. Ülkemizde bugün itibarıyla 12 ilimizi, yaptığımız yatırımlarla dünya standardında bir altyapı ile fiber şehirler haline getirdik. 2013te bu illere yenilerini eklemek üzere yatırımlarımızdan pay alacak belediyelerimizle işbirliğine hazırız. Gelirlerimiz ve karlılığımız büyüdükçe yatırım iştahımız artıyor diye konuştu.
     Samsunun fiber altyapılarında önemli bir yere sahip olduğunu açıklayan Erkan, tüm Doğu Karadenizi Samsun üzerinden Türkiyeye bağladıklarını, yaptıkları altyapı çalışmalarıyla şimdiye kadar Samsuna 286 kilometrelik fiber ağ döşediklerini aktardı.
    
     -İnternet hızımızla Avrupa ile de boy ölçüşüyoruz-
    
     Murat Erkan, fiber optik altyapının, ışık hızında internet hizmetinin yanı sıra ses hizmetinde de önemli bir kalite ve avantaj getirdiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:
     Turkcell Superonline, fiber internetin yanı sıra, sabit numara taşımanın da lideri. Geçtiğimiz yıl sabit hatlarda her 10 numaradan 8i Turkcell Superonlinea taşındı. Samsunda da fiber ses hizmeti verdiğimiz abone sayımız 5 bini geçti. Fiber ses servisimizle, sabit ücret zorunluluğu olmadan, abonelerimizi yüzde 40a varan indirimlerle konuşturuyoruz. Başlattığımız hız devrimini devam ettiriyoruz. Evlere kadar kendi altyapımızla götürdüğümüz saniyede 1000 Mbps internet hızı, dünyada pek çok gelişmiş ülkenin hayal bile edemediği bir teknolojidir. Turkcell Superonline, Türkiyeyi dünyada bu hizmeti sunan ilk 5 ülke arasına soktu. Türkiyenin ortalama internet hızı olan 2,8 Mbps ile 1 GB büyüklüğündeki video 48 dakikada indirilirken, Turkcell Superonlineın ışık hızında fiber interneti ile minumum 8 saniye, maksimum 7 dakikada aynı video indirilebiliyor. Turkcell Superonline olarak, internet hızımızla Avrupa ile de boy ölçüşüyoruz.
    
     Muhabir: Fatma Kalay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Turkcell Superonline Genel Müdürü Erkan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER