Türkiyede 3.2 milyon klinik diyabetli hasta

Türkiyede 3.2 milyon klinik diyabetli hasta var -Antalya Kepez Meslek Eğitim Kursları öğrencilerine yönelik diyabet hastalığı hakkında bilgilendirme semineri düzenlendi


ANTALYA (A.A) - Antalya Kepez Meslek Eğitim Kursları öğrencilerine yönelik diyabet hastalığı hakkında bilgilendirme semineri düzenlendi.
     Sakarya Kurs Merkezinde 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla düzenlenen seminerde Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizmaları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kemal Balcı, diyabetin tedavi yöntemleri ve nelere dikkat edilmesi konusunda bilgi verdi.
     Diyabetin dünyada bilinçsiz beslenme ve aktivitelerin azalmasına bağlı olarak arttığına dikkati çeken Balcı, Diyabet, toplumumuzda en çok görülen ve birçok hastalığı da tetikleyen bir hastalıktır. Bu hastalığı kontrol altında tutabilmek için tedavi süreci iyi bilinmelidir. Mücadelenin en iyi yolu hastalık hakkında toplumu bilinçlendirmektir dedi.
     Türkiyede 3.2 milyon klinik diyabetli hasta bulunduğuna dikkati çeken Balcı, diyabetin her yaşta ortaya çıkabileceğini belirtti. Diyabetin bilinen bir tedavisinin bulunmadığını mevcut tedavilerin de hastalığın organ hasarına yol açmasına engel olmak için olduğunu kaydetti.
     Seminer sonunda katılımcıların şeker ölçümü yapıldı.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Türkiyede 3.2 milyon klinik diyabetli hasta Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER