Türkiyedeki kanser hastaları için paten kayıyor

Türkiyedeki kanser hastaları için paten kayıyor -Çıktığı 6 bin 500 kilometrelik Türkiye turu kapsamında Diyarbakıra gelen Kanada vatandaşı Akbar İbrahimzadeh topladığı bağışlarla kanser hastalarına umut olmayı hedefliyor -İbrahimz


DİYARBAKIR (A.A) - Patenci Adam olarak tanınan Kanada vatandaşı Akbar İbrahimzadeh, çıktığı 6 bin 500 kilometrelik Türkiye turu kapsamında Diyarbakıra geldi.
     Türkiye turu için Ankaradan tekerlekli patenleriyle yola çıkan ve 28 kenti ziyaret edecek olan İbrahimzadeh (27) bu sayede hem dünya rekoru kırmayı hem de topladığı bağışlarla kanser hastalarına umut olmayı hedefliyor.
     Diyarbakırda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce misafir edilen İbrahimzadeh, Şehitlik semtindeki Gençlik Destek Merkezi paten sahasındaki mini paten şovunun ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 yıldan bu yana paten kaydığını, Türkiye turu kapsamında ziyaret edeceği iller kapsamında Diyarbakıra geldiğini söyledi.
     Daha önce Türkiyede bir süre yaşadığını ancak bu bölgeye ilk kez geldiğini ifade eden İbrahimzadeh, amacının hem dünya rekoru kırmak hem de Türkiyedeki kanser hastalarına bağış toplamak olduğunu belirtti.
     İbrahimzadeh, 3 ay sürecek proje kapsamında tüm dünyadan Türkiyedeki kanser hastaları için toplayacağı yardımları kanser hastaları için hizmet veren bir vakfa bağışlayacağını vurgulayarak, şöyle dedi:
     Geçen yıl Japonyada yaşanan tsunami felaketi için çıktığım 9 günlük turda 450 kilometre katederek topladığım yardımları Japonyaya bağışlamıştım. Bu yıl da Türkiye için paten kayıyorum. Ankaradan başlayıp Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Egeye geçeceğim turumu İstanbulda tamamlayacağım. Toplamda 6 bin 500 kilometrelik yol yaparak yeni bir rekora imza atmaya hazırlanıyorum. Tur kapsamında ziyaret ettiğim ülke ve kentlerde fotoğraf ve görüntü çekiyorum. Türkiye turumda da ziyaret ettiğim kentlerdeki tarihi ve turistik mekanları 9 dilde yayın yapan patenciadam.com internet sitemde tanıtmak istiyorum. Yarın Şanlıurfaya oradan da Antalya, Adana, İzmire geçeceğim. Turu patenle tamamlıyorum. Ancak rampa ve yolların elverişsiz olduğu yerlerde yürümek zorunda kalıyorum. Daha önce bu bölgeye ilişkin söylentilere tanık oldum. Ancak burası haberlerde gördüğüm gibi değil, bölge çok sakin ve huzurlu. Türkiye turumu tamamlandıktan sonra Kanadaya döneceğim. Kanadada burada çektiğim görüntü ve fotoğraflarla Türkiyenin belgeselini hazırlayacağım. Topladığım bağışlar ile çektiğim fotoğraflar ve hazırlayacağım belgeselin satışından elde edeceğim geliri Türkiyedeki kanser hastalarına bağışlayacağım.
     Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Abdüllatif Umut ise, Patenci Adamı Diyarbakırda misafir etmekten mutluluk duyduklarını söyledi.
     Diyarbakırda bu tür sporların yaygınlaştırılmasına yönelik projelerin geliştirilmesi için İbrahimzadeh ile görüştüklerini ifade eden Umut, bu görüşmelerden elde ettikleri düşünceleri önümüzdeki günlerde projelendirip hayata geçirmeyi planladıklarını belirtti.
     Umut, kanserin çağın vebası olarak nitelendirildiğini anımsatarak, Teknoloji bu kadar gelişmişken hala bu hastalığa bir çare bulunamadı. Kanserin tedavisi oldukça da pahalı. İbrahimzadehyi kanser hastalarına gösterdiği duyarlılıktan dolayı kutluyorum. İnşallah onun bu çalışmaları herkese örnek olur ve kanser hastalarına ciddi bir katkı sağlanmış olur dedi.
    
     Muhabir: Sema Kaplan - İsmail Ersan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Türkiyedeki kanser hastaları için paten kayıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER