Türkiyenin Bişkek Büyükelçisi Akçal:

Türkiyenin Bişkek Büyükelçisi Akçal: Pegasus Havayolları, Türkiye ile Kırgızistan arasında karşılıklı uçak seferlerine bu ay sonuna doğru başlayacak


ESKİŞEHİR (A.A) - Türkiyenin Bişkek Büyükelçisi Nejat Akçal, Pegasus Havayollarının, Türkiyeden Kırgızistana karşılıklı uçak seferlerine bu ay sonuna doğru başlayacağını bildirdi.
     Akçal, Eskişehirin 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti hazırlıkları kapsamında Kırgızistanda temaslarda bulunan Eskişehir Valisi Kadir Koçdemirin ziyareti sırasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, Pegasus Havayollarının, Türkiyeden Kırgızistana karşılıklı seferler düzenlemesine ilişkin görüşmeleri uzun süredir yürüttüklerini söyledi.
     Görüşmelerin olumlu sonuçlandığını belirten Akçal, Pegasus Havayolları, Türkiye ile Kırgızistan arasında karşılıklı uçak seferlerine bu ay sonuna doğru başlayacak dedi.
     Bunun sevindirici bir gelişme olduğunu dile getiren Akçal, Türkiye ile Kırgızistan arasında ticari ve ekonomik ilişkiler kapsamında yapılan yatırımların büyük öneme sahip olduğuna dikkati çekti.
     Akçal, stratejik önemi çok fazla olan bir ülke diye nitelediği Kırgızistanın, Türkiyenin çok önemli bir stratejik ortağı olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:
     Bu ülkenin daha kuvvetli bir şekilde yere basması için Türkiyenin desteğine büyük ihtiyacı var. Onun için buraya desteğimizi esirgemeden, desteğin yanında tecrübemiz, bilgi birikimimiz, teknolojik olmak üzere yıllardan beri her anlamda buraya büyük yatırımlar yapıyoruz. Bu ülkeye sadece parasal anlamda değil, beyin anlamında da yatırımlar yapıyoruz. Dolayısıyla bu ülkenin birçok özelliği yanında parlamenter demokrasinin kalesi olması da başlı başına özellik katıyor. İki ülkenin iş birliği, gücünü ortak tarihi, kültürü ve dilinden alarak, yaşamın her alanında başarıyı elde ediyor.
     Pegasus Havayollarının Bişkek seferlerine başlamasının, Türkiye ile Kırgızistan arasındaki ticari ilişkilere hareket getireceğine inandığını anlatan Akçal, Kırgızistanda rakipsiz Türk havayolu şirketi olan Türk Hava Yollarının rekabet gücünün ortaya çıkması için Pegasus Havayollarının seferlerinin önemli olduğunu belirtti.
     Akçal, Türkiyeden gelip Kırgızistanda öğrenim gören öğrencilerin, uçak biletlerin pahalılığı nedeniyle Türkiyeye gidememekten yakındığı bilgisini vererek, Pegasus Havayollarının Kırgızistana gelmesi, en çok Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi ve diğer üniversitelerde öğrenim gören Türk öğrenciler için yararlı olacaktır. Bu uçuşlarla bilet fiyatlarının azalacağı da değerlendirilmektedir diye konuştu.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Türkiyenin Bişkek Büyükelçisi Akçal: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER