Türkiyenin dört bir yanından gelen

Türkiyenin dört bir yanından gelen engelliler Kayseride buluştu


KAYSERİ (A.A) - Anadolu Sakatlar Derneği tarafından düzenlenen etkinlik çerçevesinde Türkiyenin dört bir yanından gelen bedensel engelliler Kayseride buluştu.
     İstanbul, Ankara, Gaziantep, Adana, Mersin, Antalya, Hatay, Kars, Elazığ, Kırşehir, Diyarbakır, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Isparta, Ankara, Niğde ve Konyadan yaklaşık 100 engelli Kayseriyi gezdi.
     Engelliler etkinlik çerçevesinde Nevşehirin tarihi ve turistik merkezlerini de gezecek.
     Anadolu Sakatlar Derneği Genel Başkanı Osman Kılıç, yaptığı açıklamada, organizasyona katılım fazla olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
     Üçüncüsünü düzenlediğimiz sosyal etkinliğe bu yıl katılım daha fazla oldu. Kayserideki üyelerimizin yanı sıra internet ortamında davet ettiğimiz engeli kardeşlerimiz çeşitli illerden geldi. Amacımız, toplumun içine karışmakta zorlanan bu kardeşlerimizin bir nebze olsun rahatlamaları ve stres atmalarını sağlamak. Konaklama ücretleri hariç her türlü ihtiyaçlarının temin edileceği gezimize Kayseriden sonra Nevşehirde tarihi ve kültürel yerleri gezerek sürdüreceğiz. Düzenlediğimiz geziden sonra tanıştığımız bu engelli arkadaşlarımızla irtibatımızı kesmeyerek görüşmek istiyoruz.
     Engelli Ömer Bozbıyık da geziden duyduğu memnuniyeti belirterek, Günlük yaşamımızda çok sıkıntılar yaşıyoruz. Birilerinin yardımı olmadan hareket etmemiz çok zor oluyor. Eve mahkum olmak istemiyoruz. Zamanımızın çoğu internette geçiyor. Biz de internetten organize olarak geziler düzenleyip, rahatlamaya çalışıyoruz dedi.
     Engelli Fazlı Ayhan ise geziye İstanbuldan katıldığını dile getirerek, Evleneli bir hafta oldu. Eşimle birlikte balayımızı engelli arkadaşlarımızla geçirmek istedik. Kayseriye ilk defa geldik ve tarihi yerleri çok beğendik diye konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Demircioğlu
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Türkiyenin dört bir yanından gelen Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER