Türkiyenin en büyük 500 sanayi kuruluşu

Türkiyenin en büyük 500 sanayi kuruluşu sıralaması -Otokar Genel Müdürü Görgüç: -Otokarın Türkiyenin 500 büyük sanayi kuruluşu listesindeki yükselişinden büyük memnuniyet duyduk


SAKARYA (A.A) - Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, İstanbul Sanayi Odasınca (İSO) hazırlanan Türkiyenin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde 93. sırada yer almalarından büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.
     Görgüç, yaptığı yazılı açıklamada, satış adetlerini yüzde 58 artırdıklarını, 2010da 3 saatte 1, 2011de ise 2 saatte 1 Otokar aracı sattıklarını bildirdi.
     Otobüste pazar payını yüzde 50 büyüttüklerini ve satışlarını yüzde 63 artırdıklarına dikkati çeken Görgüç, şunları kaydetti:
     Treyler ve askeri araçlarda da uzmanlığımızla oluşturulan kuvvetli bir ürün gamımız vardı. Bir önceki yıl olduğu gibi Türkiyenin en çok tercih edilen otobüs markası olduk. Treyler pazarı yüzde 80 büyürken, biz 2 bin 616 adetle satışlarımızı ikiye katladık. Bozulabilir gıda taşımacılığı ve akaryakıt tankeri alanında liderliğe devam ettik. Askeri araçlarda asıl başarıyı ihracatta yakaladık. Ancak Türkiyenin lider tedarikçisi olmaya ve ülkemize en iyi şekilde hizmet etmeye devam ettik.
     Bütün bu çalışmaların sonucunda da 2011 yılını en başarılı şekilde kapattık. 2011 yılında yaptığımız çalışmaların meyvelerini almaya devam ediyoruz. Türkiyenin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde 48 sıra yükselerek 93. sırada yer almamız da bu çalışmanın bir sonucu.
    
     Muhabir: Çağrı Turgut
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Türkiyenin en büyük 500 sanayi kuruluşu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER