Türkiyenin en sıcak ili Samsun oldu

Türkiyenin en sıcak ili Samsun oldu -Samsun Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, sıcaklığın 33 dereceye çıktığı Samsunun yurdun en sıcak ili olduğunu bildirdi


SAMSUN (A.A) - Samsun Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, sıcaklığın 33 dereceye çıktığı Samsunun, Güney Ege ve Akdeniz illerini geride bırakarak yurdun en sıcak ili olduğunu bildirdi.
     Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bugün Samsunda sıcaklığın rekor seviyede gerçekleştiği belirtildi.
     Bölgenin Ege Denizi üzerinden gelen cephesel sistemin uzantısı olarak güneybatılı akışların etkisi altında kaldığı, bu sebeple bölge genelinde sıcaklıkların 16-20 derece artarak mevsim normallerinin yaklaşık 15 ile 20 derece üzerinde gerçekleştiği kaydedilen açıklamada, Samsunda son 40 yılın mart ayı için en yüksek sıcaklık ortalaması 12 derece iken bugün gerçekleşen en yüksek sıcaklığın 33 derece rekor sıcaklık olarak ölçülmüştür. Son 40 yıldaki mart ayı içinde gerçekleşen en yüksek sıcaklık ise 28 Mart 2001 tarihinde 32.3 derece olarak ölçülmüştür. Bu yeni sıcaklık 2013te mart ayının sıcaklık rekoru olarak yenilenmiştir denildi.
    
     -Sıcaklık yarım saat içinde yaklaşık 18 derece düşerek 16 derecelere kadar gerilemiştir-
    
     Sıcaklıkların bugün Sinopta 24.8, Orduda 31.1, Kastamonuda 23.8, Çorumda 25.4, Amasyada 29.2, Tokatta 26.4 derece olarak kaydedildiğine işaret edilen açıklamada, şöyle devam edildi:
     Samsun gerçekleşen bu rekor sıcaklık değeri ile yurdumuzun en sıcak ili olmuştur. Bu sıcaklık değerleri, Güney Ege ve Akdeniz bölgesindeki turizm merkezlerinden bile daha yüksek seyretmiştir. Gün içinde rekor olarak seyreden hava sıcaklığı, rüzgarın kuzeye dönüşü ile birlikte yarım saat içinde yaklaşık 18 derece düşerek 16 derecelere kadar gerilemiştir. Bu kadar kısa sürede içinde sıcaklıktaki bu ani değişim çok karşılaşılan bir durum değildir.
     Sıcaklıkların hafta sonunda da hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin altında seyredeceği ve salı günü hissedilir derecede artarak yeniden mevsim normallerinin üzerine çıkacağı tahmin edildiği ifade edilen açıklamada, rüzgarın ise bugün bölge genelinde etkili olduğu, Samsunda ölçülen en kuvvetli rüzgarın öğle saatlerinde saatte 54 kilometre olarak kaydedildiği bildirildi.
    
     Muhabir: Dilek Sezen
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Türkiyenin en sıcak ili Samsun oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER