Türkiyenin ilk alttan ısıtmalı yolu başkentte

Türkiyenin ilk alttan ısıtmalı yolu başkentte


ANKARA (A.A) - Türkiyenin en uzun alttan ısıtmalı yolu, Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanından geçecek yeni Protokol Yoluna yapılıyor.
     Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, çalışmaları süren proje alanındaki yeni protokol yolunda, kış aylarında belli bir sıcaklığın altında otomatik olarak devreye girecek olan ısıtma sistemiyle, Kuzey Ankara girişinden başlayıp Solfasol Kavşağına kadar kar ve buzlanma olmadan güvenli bir sürüş sağlanabilecek.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, açıklamada proje alanı içinde kalan ve ASKİ tarafından yapımı devam eden, 2 köprülü kavşak, 2 viyadük ve 1 tünelden oluşan yaklaşık 3,5 kilometrelik yeni Protokol Yolunun alttan ısıtmasının yol boyunca uzanacağını kaydederek, Gidiş geliş yaklaşık 7 kilometre uzunluğundaki alttan ısıtma sistemi, döşenen özel kablolar ile sağlanacak ifadesini kullandı.
     Yolun 3 gidiş-3 geliş toplam 6 şerit olduğunu belirten Gökçek, lastik izleriyle kar ve buzlanmanın önüne geçileceğini, sürücülerin 12 adet lastik izini takip ederek, güvenli bie şekilde devam edebileceklerini bildirdi.
     Açıklamada, yapılan protokol yolunun, mevcut protokol yoluna alternatif olacağını, Kuzey Ankara girişinden başlayıp Solfasol Kavşağına kadar devam edeceğini dikkati çeken Gökçek, alttan ısıtmalı yolun otoban köprüsü bittikten sonra başlayıp, tünel yol hariç 3,5 kilometrelik yol boyunca, proje alanı içerisinde devam edeceğini kaydetti.
    
     Muhabir : Mehtap Yılmaz
     Yayıncı : Eda Ay
<< Önceki Haber Türkiyenin ilk alttan ısıtmalı yolu başkentte Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER