Türkiyenin ilk enerji meslek lisesi Kocaelide

Türkiyenin ilk enerji meslek lisesi Kocaelide kurulacak -Kocaeli Büyükşehir Belediyesi: -"Türkiyenin ilk yeşil bina teknolojisine uygun Enerji Meslek Lisesi Kocaelide kurulacak"


KOCAELİ (A.A) - Türkiyenin ilk yeşil bina teknolojisine uygun enerji meslek lisesinin Kocaelide kurulacak.
     Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları Merkez Başkanlığı tarafından yürütülen Hayat Boyu Öğrenme Programının alt bileşeni olan Leonardo Da Vinci Yenilik Transferi programı kapsamında yürütülen "Yenilenebilir Enerjiler İçin Öğrenme Programının Adaptasyonu (ALPER) Projesinin üçüncü toplantısı İspanyada yapıldı.
     Toplantıya Litvanya, İspanya ve Yunanistandan yenilenebilir enerji konusunda çalışan temsilciler, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kartepe Fevziye Tezcan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile Yalova Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümünün katıldığı kaydedildi.
     AB tarafından 330 bin Euro finansman sağlanan ALPER Projesi kapsamında, yenilenebilir enerji sektörü eğitim müfredatı ve eğitim modüllerinin geliştirilmesi, laboratuar araçlarının ve rehberlerinin geliştirilmesi için Yunanistan ve Türkiyede meslek liselerinde öğretmenlere yönelik pilot eğitimler gerçekleştirileceği ifade edildi.
     Söz konusu faaliyetler kapsamında, mesleki eğitim müfredatının AB müfredatıyla uyumlaştırılmasının önünün açılacağı ve söz konusu sektörde yeni istihdam imkanları oluşturulacağı bildirilen açıklamada, şöyle denildi:
     "Proje kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından pilot olarak seçilen Kocaeli Atatürk Endüstri Meslek Lisesinde günümüzün yükselen değeri olan Yenilenebilir Enerji Teknolojileri bölümü kuruldu. ALPER Projesi ile kurulan bölüm için Avrupa deneyimi incelendi ve müfredat ABye uyumlu bir öğrenim müfredatı geliştirildi. 2012-2013 döneminde aktif hale gelerek 46 öğrenci alan bölüm enerji sektöründe istihdamı destekleyerek yenilenebilir enerji teknolojileri alanında rüzgâr enerjisi sistemleri, güneş enerjisi sistemleri gibi yeşil enerji alanlarında uzman personel yetiştirecek. Türkiyenin ilk yeşil bina teknolojisine uygun Enerji Meslek Lisesi Kocaelide kurulacak."
    
     Muhabir: Şengül Oymak
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Türkiyenin ilk enerji meslek lisesi Kocaelide Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER