Türkiyenin IMFye olan borcunun son taksiti

Türkiyenin IMFye olan borcunun son taksiti -AK Parti Amasya İl Başkanı Salman: "IMFye olan borcumuz artık kapanmıştır. Şimdi IMFye Türkiye borç verir duruma gelmiştir"


AMASYA (A.A) - AK Parti Amasya İl Başkanı Osman Faik Salman, "IMFye olan borcumuz artık kapanmıştır. Şimdi IMFye Türkiye borç verir duruma gelmiştir" dedi.
     Salman, İl Başkan Yardımcıları Orhan Küçük ve Ahmet Hatipoğlu ile birlikte Türkiyenin Uluslararası Para Fonuna borcunu kapatmasına yönelik değerlendirmelerde bulundu.
     14 Mayıs 2013 tarihini Türkiye için yeni bir gurur günü olarak nitelendiren Salman, "AK Parti Hükümeti Türkiyenin ve milletimizin hiçbir sorununa bigane kalmamış, hiç bir problemi görmezden gelmemiştir. Bu günlere hiç şüphesiz istikrar ve güven ortamında gelinmiştir" dedi.
     AK Partinin Türkiyenin ve milletin gerçeklerinden hareket ederek laf değil, iş üreterek bu başarılara millet ile birlikte imza atmıştır diyen Salman, şunları kaydetti:
     "3 Kasım 2002de iktidara gelen AK Parti Uluslararası Para Fonu IMFye olan borcu 23,5 milyar dolardan devralmış ve güven ve istikrar ortamı içinde bugün itibariyle bu borcun son taksitini de ödeyerek bir döneme son vermiştir. Allaha şükürler olsun ki bugün artık borç alan değil, borç veren bir Türkiye vardır. IMFnin talebi üzerine Türkiye 5 milyar dolar IMFye kredi verebilecek imkana ulaşmıştır. 27,5 milyar dolar olan Merkez Bankası rezervleri bugün 135 milyar dolara ulaşmıştır. IMFye olan borcumuz artık kapanmıştır. Şimdi IMFye Türkiye borç verir duruma gelmiştir."
     Salman, ayrıca AK Parti hükümetlerinin bugüne kadar yaptığı hizmetlere de değindi.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Türkiyenin IMFye olan borcunun son taksiti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER