Türkiyeye konuşlandırılan patriotlar

Türkiyeye konuşlandırılan patriotlar -Gaziantepte kurulan patriot hava savunma sisteminde, 325 kişilik seçkin ABD askeri görev yapıyor -Batarya Komutanı Yarbay Charles Branson: -Radar sistemimiz, Suriye içlerini görebiliyor.


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte konuşlandırılan patriot hava savunma sisteminde, seçkin Amerikan askerinin görev yaptığı bildirildi.
     Türkiyenin NATOdan talep ettiği ve General Ataman Kışlasında konuşlandırılan patriot hava savunma sistemleri kapsamında 325 kişilik Amerikan askeri görev yapıyor.
     Kışlanın farklı yerlerine konuşlandırılan sistemle ilgili Batarya Komutanı Yarbay Charles Branson eşliğinde bilgilendirme gezisi düzenlendi.
     Branson, Türkiyedeki görevleriyle ilgili yaklaşık 90 gündür askeri eğitimlerin yanında çeşitli kültürel eğitimler aldıklarını söyledi.
     Patriot hava savunma sistemlerinin çalışmasıyla ilgili bilgi veren Branson, sistemin radar, özel anten ve bataryalardan oluştuğunu kaydetti.
     Gaziantepte bulunan 325 kişilik kadroda görev alan ABD askerlerinin seçkin askerlerden oluştuğunu ifade eden Branson, tamamen savunma amacıyla bölgede bulunduklarını dile getirdi.
     Adana, Kahramanmaraş ve Gaziantepteki patriot hava savunma sistemlerinin, bölgede yaşayan yaklaşık 3 milyon kişiyi savunmak için konuşlandırıldığını hatırlatan Branson, Radar sistemimiz, Suriye içlerini görebiliyor. Ama bizim işimiz bölgeye yönlendirilecek füzeler. Uçuşa yasak bölge uygulaması kapsamında uçaklara karşı kullanılması söz konusu değil. Tamamen savunma amacıyla buradayız diye konuştu.
     Charlie bataryalarından sorumlu Kıdemli Başçavuş Madrill Demps ve Başçavuş Jordan Willette de bataryaların kurulum ve aktif hale getirilmesi süreci hakkında bilgi verdi. Görevlerinin, verilen emirleri yerine getirmek olduğunu aktaran Demps ve Willette, günlük bakımlarını yaptıkları bataryaları faaliyette bulundurmakla görevli olduklarını ifade ettiler.
     Bu arada, 6 rampadan oluşan batarya sisteminin, herhangi bir tehdit algınlandığı anda Almanyadaki NATO üssünden gelecek talimatlar doğrultusunda harekete geçirileceği ve olası bir harekete geçme anında ise emirlerin NATOdan verileceği belirtildi.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek - Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Türkiyeye konuşlandırılan patriotlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER