Türkiyeye sığınan Suriyeliler

Türkiyeye sığınan Suriyeliler -Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Osmaniyedeki konaklama tesislerine yerleştirilen Suriyelilerin çocukları için spor etkinliği başlatıldı


OSMANİYE (A.A) - Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan ve Osmaniyedeki konaklama tesislerine yerleştirilen Suriyelilerin çocukları için spor etkinliği başlatıldı.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Sporcu Eğitim Merkezinde, Suriyeli çocuklara spor yaptırılarak psikolojik destek verildiğini söyledi.
     Konaklama tesisine yakın olduğu için Sporcu Eğitim Merkezinin seçildiğini anlatan Demir, eğitim merkezinde görevli antrenörler ve gönüllü sporculardan oluşan 10 kişilik ekip ile Suriyeli çocuklara futbol, güreş, basketbol, atletizm, voleybol eğitimi verildiğini, sinema gösterimi ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini ifade etti.
     Demir, bu çalışmaların çocuklara çok ciddi psikolojik destek sağladığını, yapılan spor etkinliklerinin çocuklar üzerinde olumlu etkiler yapacağını kaydetti.
     Sporcu Eğitim Merkezini Suriyelilerin hizmetine açtıklarını belirten Demir, haftanın 3 günü yaklaşık 100 çocuğun spor eğitimi aldığını, isteyen yetişkinlerin de spor yapmak için merkeze gelebildiğini bildirdi.
     Atletizm antrenörü Yusuf Karaburç ise amaçlarının çocukların yüzlerinde bir tebessüm oluşturmak ve sporla psikolojik destek sağlamak olduğunu aktardı.
     Öte yandan Osmaniye Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Osmaniyedeki konaklama tesislerinde 7 bin 846 Suriyelinin misafir edildiği ve 22 çadırın boş olduğu hatırlatıldı.
    
     Muhabir: Tuğba Temir
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Türkiyeye sığınan Suriyeliler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER