Türkiyeye sığınan Suriyeliler

Türkiyeye sığınan Suriyeliler -Koordinatör Vali Dalmaz, Adanadaki AFAD Sarıçam Konaklama Tesisinde incelemelerde bulundu


ADANA (A.A) - Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, ülkelerindeki olaylardan kaçıp Türkiyeye sığınan Suriyelilerin konakladığı Adanadaki Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Sarıçam Konaklama Tesisinde incelmelerde bulundu.
     Vali Dalmaz, ziyarette Adana Vali Yardımcısı Halis Arslandan çadır kentin durumu hakkında bilgi alıp, sorunları ve talepleri dinledi.
     Dalmaz, burada yapığı konuşmada, çadır kent sakinlerine değişik sosyal aktiviteler sağlanması gerektiğini belirterek, bu durumda insanların daha memnun olacağını söyledi.
     Çadır kentte insanlara kendi yemeklerini pişirme imkanını verdiklerini bildiren Dalmaz, bu sayede Suriyelilerin daha sakin ve stressiz bir yaşam süreceğini ifade etti.
     Suriyelilerin burada misafir olduğuna dikkati çeken Dalmaz, onlara iyi davranılması durumunda gelecekte Türkiyeyi unutmayan Suriyelilerin olacağına işaret etti. Dalmaz, çadır kentlerde görev yapanların gönüllü olmasının buradaki verimliliği ve insanlara olan güveni daha da artıracağını belirterek, "Bunun çok faydasını görüyoruz. Zoraki bir hizmetle asık suratla hiçbir yere varamayacağımızı baştan beri biliyorduk" dedi.
     Dalmaz, çadır kentteki incelemelerinin ardından misafir edilen Suriyelilerle sohbet etti.
     Bu arada bir Suriyeli, Vali Dalmaza kendisinin yaptığı ve üzerinde Arapça "Türkiye ve Suriye halkı birdir. Coğrafyamız ve tarihimiz birdir. Dinimiz birdir o da İslamdır. Babamız birdir o da Ademdir. Rabbimiz birdir o da Allahtır" yazılı tabloyu hediye etti.
    
     Muhabir: A. Humeyra Atılgan -İbrahim Erikan - Volkan Kaşik
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Türkiyeye sığınan Suriyeliler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER