Türkiye Büyükler ve Veteranlar Karate Şampiyonası

Türkiye Büyükler ve Veteranlar Karate Şampiyonası -Şampiyonanın ilk gününde 4 kategoride şampiyonlar belli oldu -Dünya ikincisi Şeyda Burucu, ilk gün müsabakalarında kategorisinde şampiyon oldu -68 Kilo Bayanlar Türkiye Şampiyonu


SAKARYA (A.A) - Türkiye Büyükler ve Veteranlar Karate Şampiyonasının ilk gününde 4 kategoride şampiyonlar belli oldu.
     Atatürk Kapalı Spor Salonunda bugün başlayan şampiyonada, Erkekler Kata, Bayanlar Kata, Bayanlar 68 Kilo ve Bayanlar +68 Kilo kategorilerinde mücadeleler yapıldı.
     Erkekler Kata kategorisinde, Mehmet Yakan Türkiye Şampiyonu olmayı başarırken, ikinciliği Arslan Çalışkan, üçüncülüğü de Ali Sofuoğlu elde etti.
     Bayanlar Kata kategorisinde, şampiyonluğu Kübra Akarsu elde ederken, Dilara Bozan ikinci, Büşranur Kılıç da üçüncü oldu.
     Bayanlar Kumite 68 Kiloda yarışan Dünya ikincisi ve Avrupa Şampiyonu Şeyda Burucu şampiyon olurken, Burcu Özlükan ikinci, Elif Ay da üçüncü olmayı başardı.
     Günün son müsabakaları ise Bayanlar Kumite +68 Kilo kategorisinde gerçekleştirildi. Burada Meltem Hocaoğlu Türkiye Şampiyonu olurken, Müge Karamehmetoğlu ikinci, Sena Yılmazlar da üçüncü oldu.
    
     -Şampiyon olmak çok güzel-
    
     Son olarak Fransada düzenlenen Dünya Şampiyonasında ikinci olan milli karateci Şeyda Burucu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyon olduğu için son derece mutlu olduğunu anlattı.
     Burucu, şampiyonada çok güzel maçlara çıktığını belirterek, Dünya Şampiyonası yeni bittiği için pek hazırlanamadım. Buna rağmen şampiyon olmayı başardım. Bundan sonra da Avrupa Şampiyonası var. Orada da en iyi şekilde mücadele ederek ülkeme bir altın madalya daha getirip unvanımı korumak istiyorum. Daha sonra Akdeniz Oyunları var ve orada da şampiyon olmak istiyorum dedi.
     Sert müsabakalar yaşandığına işaret eden Burucu, şunları söyledi:
     Şampiyon olmak çok güzel bir duygu. Hak edenlerin bu hissi tatmasını istiyorum. Benim açımdan çok güzel bir gündü gerçekten. Burada dövüştüğüm herkes çok iyi arkadaşım. Maçın dışında çok samimi şekilde arkadaşlığımız devam ediyor. Dövüş sırasında rakibiz ama müsabaka bittiğinde arkadaşız. Bu konuda Türkiyede çok iyi bir ortam var.
    
     Muhabir: Salih Eren - Mehmet Özcan
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Türkiye Büyükler ve Veteranlar Karate Şampiyonası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER