Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı:

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı: -"Ekmeğin kalitesinin her yerde artması, insanlarımızın çok daha rahat bir şekilde tüketilecek ekmeğinin olması, israfın azaltılması yönünde de olumlu katkı sağlayacaktır" (Fotoğraflı


BURSA (A.A) - Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, "Ekmeğin kalitesinin her yerde artması, insanlarımızın çok daha rahat bir şekilde tüketilecek ekmeğinin olması, israfın azaltılması yönünde de olumlu katkı sağlayacaktır" dedi.
     Balcı, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) binasında düzenlediği basın toplantısında, nüfusa göre fırın sayısının belirlenmesi amacıyla yönetmelik çalışması yapıldığını söyledi.
     İlgili bakanlıkların, yönetmeliği kısa sürede çıkarmayı planladığını belirten Balcı, "Sanıyorum ki uygulama bu yıl sonunu bulmaz, tamamlanır" ifadesini kullandı.
     Balcı, yönetmelik yürürlüğe girdiğinde ekmek israfının azalmasını beklediklerini vurguladı.
     Beyaz ekmekte katkı maddesi kullanılmayacağına dikkati çeken Balcı, şöyle devam etti:
     "Ekmeğin kalitesinin her yerde artması, insanlarımızın çok daha rahat bir şekilde tüketilecek ekmeğinin olması, israfın azaltılması yönünde de olumlu katkı sağlayacaktır. Özellikle büyük şehirlerde katkıyla üretilen ekmekleri alan vatandaşlarımız, damak tadına hitap etmediği için bunu tüketememekte, tüketmediği için de aldığı ekmeği israf etmektedir. Halkımızın her gün tüketebileceği kadar ekmek üretilmelidir. Bir şekilde fazla ekmek aldıysa onu ertesi gün çok rahat bir şekilde tüketmelidir. Onu tüketmeden diğer ürünü almamalıdır. Bir günlük ekmek kesinlikle bayat ekmek değildir."
     Balcı, ucuz fiyatlardan ekmek ve simit satılması için kaliteden ödün verilmemesi gerektiğini anlatarak, fiyatın her zaman üçüncü planda bulunduğunu, hijyen ve sağlıklı işletmede üretim yapmanın öncelikli olduğunu vurguladı.
     Ekmek israfıyla ilgili bilinçlendirme kampanyalarının yararının uzun vadede görüleceğini ifade eden Balcı, okul ve camilerdeki bilgilendirmelerin yanı sıra kamu spotlarıyla bunun gündemde tutulması gerektiğini kaydetti.
     Balcı, vatandaşların bilinçlenmesi kadar fırın enflasyonunun da buna paralel olarak gelişmesi gerektiğine değinerek, "İsraf olan 6 milyon ekmeğin 3 milyonu, fırınlardaki aşırı üretimden kaynaklanıyor" değerlendirmesinde bulundu.
    
     Muhabir: Zeynep Duyar - Esra Kaymak / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER