Türkiye Gazeteciler Federasyonu 15 yaşında

Türkiye Gazeteciler Federasyonu 15 yaşında -Federasyon Genel Başkanı Sertel: Demokratik rejimlere yakışır basın özgürlüğünü tesis etmek için yürüttüğümüz mücadeleye usanmadan devam edeceğiz


İZMİR (A.A) - Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, demokratik rejimlere yakışır basın özgürlüğünü tesis etmek için yürüttükleri mücadeleye usanmadan devam edeceklerini belirtti.
     Sertel, Türkiye Gazeteciler Federasyonunun 15. yaşı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Anadolu, Trakya, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde toplam 73 üyesi bulunan ve yaklaşık 25 bin gazeteciyi temsil eden federasyonun, Türkiyenin en büyük basın meslek örgütü olduğunu kaydetti.
     Federasyonun sürekli geliştiğini bildiren Sertel, şunları ifade etti:
     (Biz birlikte Türkiyeyiz) misyonu ve vizyonuyla mücadelemiz hep devam edecek. Ulusumuzun önderi Mustafa Kemal Atatürkün, basın yayın özgürlüğünden doğacak sakıncaların ortadan kaldırılması yolu, yine doğrudan basın yayın özgürlüğüdür sözünden hareketle, demokrasinin olmazsa olmazı basın özgürlüğünün sağlanması ve tam anlamıyla yerleşmesi adına bu dönem her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç var. Örgütlü mücadelenin öneminden hareketle daha güçlü, daha etkin bir federasyonu yaşama geçirmek, demokratik rejimlere yakışır basın özgürlüğünü tesis etmek için yürüttüğümüz mücadeleye; kalemler özgür oluncaya, düşünce suç olmayıncaya, sosyal ve sendikal haklarımızı alıncaya kadar bıkmadan, usanmadan devam edeceğiz.
    
     Muhabir: Halil Şahin
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Türkiye Gazeteciler Federasyonu 15 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER