Türkiye Minikler Halk Oyunları 2012 Türkiye

Türkiye Minikler Halk Oyunları 2012 Türkiye Şampiyonası sona erdi


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ve Avanos Belediyesi tarafından düzenlenen Türkiye Minikler Halkoyunları 2012 Türkiye Şampiyonası sona erdi.
     Kortej yürüyüşü ile başlayan yarışmalar sonunda Düzenlemeli ve Düzenlemesiz Dal kategorilerinde dereceye giren ekipler belli oldu.
     İki gün süren yarışmalarda, Geleneksel Düzenlemesiz Dal Kategorisinde, Trabzondan Beşikdüzü Spor Kulübü Türkiye birincisi olurken, Geleneksel Düzenlemeli Dal Kategorisinde ise İzmir BORDER Gençlik Spor Kulübü en iyi oyunu sergileyerek Türkiye birincisi oldu.
     Geleneksel Düzenlemesiz Dal Kategorisinde 13, Geleneksel Düzenlemeli Dal Kategorisinden ise 12 ekibin katıldığı yarışmalarda, Geleneksel Düzenlemesiz Dal kategorisinde 4 Eylül Belediye Spor Kulübü ikinci, Aliağa Belediyesi Helvacı Gençlik ve Spor Kulübü üçüncü olurken, Düzenlemeli Dal Kategorisinde İstanbul HOROMİ Sanat Spor Kulübü ikinci, Bursa Nilüfer Belediye Spor Kulübü üçüncü oldu.
     İlk üçe giren takımlara kupa ve madalyaları, Avanos Belediye Başkanı Mustafa Körükcü, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu İcra Kurulu Başkanı ve Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer tarafından takdim edildi.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayınca: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Türkiye Minikler Halk Oyunları 2012 Türkiye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER